OM niet in cassatie: zaak tegen politicus De Mos ten einde

Datum:
 • maandag 8 juli 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De strafzaak tegen de Haagse politicus Richard de Mos is klaar. 


  Het Openbaar Ministerie heeft bekend gemaakt dat het niet in cassatie gaat, en daarmee is de uitspraak van het Haagse gerechtshof definitief.

   

  Redactie, TPO, 4 juli 2024 


  Het hof sprak De Mos in eerdere aanleg grotendeels vrij. Hij kreeg een voorwaardelijke geldboete voor het doorspelen van vertrouwelijke informatie, maar werd niet schuldig bevonden aan andere zaken.

  “Het OM heeft de arresten zorgvuldig bestudeerd en ziet geen gronden voor een cassatieverzoek”, laat het OM weten aan het ANP. “Ondanks vrijspraken in deze zaak is het OM tevreden met een aantal belangrijke onderdelen van de uitspraken.”

  Dat de door het hof opgelegde straffen lager zijn dan de eis, is voor het OM geen reden voor cassatie.

  Voorwaardelijke celstraf

  Tegen de 48-jarige De Mos was een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een werkstraf van 240 uur, een boete van 10.000 euro en een ambtsverbod van vier jaar geëist. Hij stond terecht voor corruptie, omkoping en schending van zijn ambtsgeheim.

  Richard de Mos zelf reageerde verheugd via X.

   

  Lees ook: Hof spreekt Richard de Mos opnieuw vrij van omkoping, wel schuldig aan schending ambtsgeheim


  1 reacties :

  Anoniem zei

  De corrupte Rechterlijke macht in Nederland moet zich doodschamen, echter dat is al een gepasseerd station voor de dames en heren, ze steken al jaren de draak met wat ze noemen "onafhankelijk".

  Een reactie posten