NOAA’s spookstations

Datum:
 • zondag 7 juli 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  NOAA vanaf 2020 temperatuurgegevens heeft verzonnen voor meer dan 40% van alle USHCN-stations.


  7-7-2024


  NOAA’s spookstations


  Door Cap Allon.

  NOAA’s manipulatie van klimaatgegevens met behulp van ‘spookstations’ toont een systematische poging om temperatuurregistraties te vervalsen om het verhaal van de opwarming van de aarde te ondersteunen.

  De afgelopen decennia fluctueerde het aantal temperatuurstations van het US Historical Climatology Network (USHCN) naarmate er nieuwe stations werden toegevoegd en oude buiten gebruik werden gesteld.

  Eind jaren negentig begon echter een trend die samenviel met de opkomst van AGW-verhalen (AGW = Anthropogenic Global Warmiing – door de mens veroorzaakte opwarming).

  In tegenstelling tot wat je zou verwachten in een tijd waarin nauwkeurige klimaatmonitoring van cruciaal belang is, is het aantal actieve temperatuurstations scherp afgenomen. Van een constante 1200 stations tussen 1930 en 1996 is het aantal gedaald tot slechts 830 in 2020 – en de trend blijft dalen.

  Nog verwarrender is het feit dat veel van de buiten gebruik gestelde stations nog steeds temperatuurgegevens rapporteren aan de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Deze ‘spookstations’ blijven fantoomgegevens leveren, d.w.z. volledig willekeurig verzonnen temperatuurwaarden, die NOAA opneemt in haar officiële klimaatrapporten.

  Meteoroloog John Shewchuk heeft deze kwestie gedetailleerd besproken en erop gewezen dat NOAA vanaf 2020 temperatuurgegevens heeft verzonnen voor meer dan 40% van alle USHCN-stations. Een paar voorbeelden van deze spookstations zijn:

  Childs, AZ (USHCN nr. 21614) : Temperatuurwaarnemingen stopten in 2005, maar NOAA blijft gegevens verzinnen.

  Kalamazoo, MI (USHCN nr. 204244) : Hoewel de temperatuurwaarnemingen in 1995 stopten, blijft NOAA maandelijkse temperatuurrapporten produceren voor dit spookstation.

  Plain Dealing, LA (USHCN nr. 167344) : De rapportage stopte in 1999, maar NOAA staat erop er gegevens voor te verzinnen.

  Pecos, TX (USHCN-nr. 416892) : Het bevindt zich op beton tussen gebouwen en voldoet niet aan de NOAA-normen, maar produceert nog steeds ijverig gegevens.

  Union, OR (USHCN nr. 358746) : De metingen stopten in 2010, maar NOAA blijft ze gebruiken.

  Delaware, OH (USHCN nr. 332119) : Gelegen op het Little Brown Jug-circuit, worden nog steeds verzonnen gegevens gerapporteerd.

  Forest, MS (USHCN nr. 223107) : Een landelijk station, een ander station dat niet-bestaande temperatuurgegevens bevat.

  Vevay, IN (USHCN nr. 129080) : Twijfelachtige locatie, maar blijft fantoomgegevens leveren.

  Hazelton, ID (USHCN-nr. 104140) : Niet meer gebruikt station, maar doet nog steeds mythische temperatuurmetingen.

  De systematische vervaardiging van gegevens heeft NOAA en andere overheidsinstanties in staat gesteld een kunstmatige opwarming van het heden in beeld te brengen, ondersteund door de gelijktijdige afkoeling van het verleden. Deze autoriteiten controleren de gegevens, wat betekent dat ze ermee kunnen doen wat ze willen, deze naar eigen goeddunken kunnen weergeven, naar hartenlust kunnen wijzigen en manipuleren – zolang ze maar op de juiste manier hun sporen uitwissen.

  In tegenstelling tot de aangepaste gegevens van NOAA laten de ruwe gegevens van USHCN geen significante opwarming zien (zie hieronder).

  Het Dust Bowl-tijdperk van de jaren dertig blijft de warmste periode ooit gemeten, en de zomers zijn sindsdien over het algemeen afgekoeld. De waargenomen trend van de opwarming wordt pas duidelijk nadat NOAA ‘aanpassingen’ heeft doorgevoerd die zogenaamd noodzakelijk zijn om de gegevenskwaliteit te verbeteren.

  De ruwe gegevens, dat wil zeggen de waarheid, laten geen echte trend zien sinds 1895, maar eerder een vertraging sinds de jaren dertig.

  ***

  Bron EIKE hier.

  ***

  Door |7 juli 2024|

  0 reacties :

  Een reactie posten