Moderna krijgt 176 miljoen van de overheid voor ontwikkeling van mRNA-vaccin tegen vogelgriep

Datum:
 • vrijdag 5 juli 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De vaccinmakers, die grof geld hebben verdiend aan corona, zijn op zoek naar een nieuwe goudmijn.


  Robin de Boer 5-7-2024

  Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:49

  Farmareus Moderna heeft 176 miljoen dollar gekregen van de Amerikaanse overheid om de ontwikkeling van een nieuw mRNA-griepvaccin te versnellen. Het vaccin zou ook moeten ‘beschermen’ tegen vogelgriepvirussen die circuleren in de Verenigde Staten.

  Moderna begint komend jaar met klinische proeven en werkt daarbij samen met de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) van de Amerikaanse overheid.

  Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid is naar eigen zeggen ‘bezorgd’ over een mogelijke gezondheidscrisis door een vogelgriepuitbraak.

  Nieuwe pandemie

  Het virus blijft zich verspreiden onder zoogdieren. Er dreigt een nieuwe pandemie als het overspringt naar mensen, schrijft de Britse krant The Telegraph.

  In het eerste kwartaal leed Moderna een miljardenverlies omdat er bijna geen vraag meer is naar coronavaccins. De omzet van de farmaceut kelderde met 91 procent tot 167 miljoen dollar. De prikken leverden Moderna in 2022 een omzet op van meer dan 19 miljard dollar.

  Nieuwe goudmijn

  De Amerikaanse overheid zou ook gesprekken voeren met Pfizer over de ontwikkeling van een mRNA-vaccin tegen het virus. De vaccinmakers, die grof geld hebben verdiend aan corona, zijn op zoek naar een nieuwe goudmijn.

  Afgelopen maand sloot de EU een contract voor de levering van meer dan 40 miljoen vogelgriepvaccins in 15 landen. De eerste lading ging naar Finland.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De spuiten Liggen al lang klaar!!!

  Een reactie posten