‘Eindelijk doorbreekt de dam’: Narratief rond klimaatverandering stort in elkaar

Datum:
 • zondag 7 juli 2024
 • in
 • Categorie:
 •  

  Er verschijnen steeds meer studies die de vermeende wetenschappelijke consensus over global warming ondermijnen.


  Robin de Boer 6-7-2024


  Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:17

  Er verschijnen steeds meer studies die de vermeende wetenschappelijke consensus over global warming ondermijnen.

  Zo is gebleken dat veel thermometers die ooit in een ruraal gebied zijn geplaatst en die zouden moeten aantonen dat het door de jaren heen warmer is geworden, zich nu in stedelijke gebieden bevinden. Het is dus niet gek dat het warmer is geworden: er is een stad omheen gebouwd.

  De rest van de opwarming kan worden verklaard door veranderingen in de zonneactiviteit, die al vele decennia nauwkeurig wordt bijgehouden door de NASA, zei journalist Alex Newman in gesprek met onderzoeksjournalist Joshua Philipp.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Niet-bestaand probleem

  De auteurs van de studies worden op sociale media aangevallen door klimaatalarmisten en uitgemaakt voor clowns en ontkenners.

  Eén van de auteurs die door Newman werd aangehaald, is dr. Willie Soon, die voorheen werkzaam was bij het Center for Astrophysics | Harvard & Smithsonian. Hij zei begin dit jaar in een interview met Tucker Carlson dat global warming een niet-bestaand probleem is.

  Hij is er 90 procent zeker van dat niet CO2, maar de zon klimaatverandering veroorzaakt en zegt dat de klimaattsaren het publiek misleiden. “We hebben veel bewijs waaruit blijkt dat het waarschijnlijk de zon is.”

  “Het klimaat is niet als een thermostaat die je hoger of lager kunt zetten,” benadrukte de astrofysicus. “Global warming is geen probleem, wat betekent dat we er niets aan hoeven te doen.”

  Ik denk dat de dam eindelijk doorbreekt

  Dat deze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften is wonderlijk te noemen, aangezien ze meestal worden geweerd. “Ik denk dat de dam eindelijk doorbreekt,” aldus Newman.

  Hij verwees naar een schandaal in 2009, toen e-mails van zogenaamde ‘klimaatwetenschappers’ werden gelekt. Uit de mails bleek dat deze ‘wetenschappers’ samenspannen om hun data te verbergen, samenspannen om de wereldwijde temperatuurdaling weg te moffelen en samenspannen om wetenschappers die niet meegaan in het narratief de mond te snoeren.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten