De redding van de republiek der Nederlanden.,

Datum:
 • zondag 7 juli 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • En wie zijn uiteindelijk de klos? Precies, de inwoners van ons mooie land.


  Rients Hofstra 7-7-2024


  De redding van de republiek der Nederlanden.,

  Ik vloek niet graag, maar dankzij de vele foute maatregelen is ons land bij voortduring het beste jongetje van de klas, wellicht ook als daar meisjes bij betrokken worden. En dat is met regelmaat vloekwaardig.

  Altijd en overal voorop lopen en dan vooral met een geheven (middel)vingertje. Een dreigend wijsvingertje naar div. landen en mensen buiten onze landsgrenzen, door hen te wijzen op hun vermeend falen en hun foute beslissingen. De middelvinger wordt al tijden met name naar de eigen bevolking opgeheven, met als resultaat dat onze burgers op diverse fronten in de kou blijft zitten.

  En nu hebben we eindelijk een ander kabinet, zijn we af van 14 jaar Ruttellende. Maar wat nou precies hebben we ervoor in de plaats gekregen? Een stel incapabele en vakinhoudelijke onbenullen, aangevoerd door een niet gekozen premier met diverse onvergeeflijke staatsrechtelijke vlekken. Dit kabinet zou volgens ‘kenners’ recht doen aan rechts. Een term die hevig door normerosie aan betekenis heeft moeten inboeten. Vak K is een maatschappijvreemde inrichting aan het worden, opererend zonder gekwalificeerde en capabele personen. De Tweede Kamer bestaat uit een verzameling nare kleuters op leeftijd die met spoed een heropvoedingstraject binnen een gesloten inrichting behoeven.

  En wie zijn uiteindelijk de klos? Precies, de inwoners van ons mooie land. Onze natie met nephoeders, die er uitsluitend voor hun ziekelijk ego’s en de dubieuze belangen van alles bepalende partijen zitten en elkaar ordinair de viesvolle oren wassen. Wat in dit politieke systeem altijd al een onbeheersbare behoefte was, nl als oppositie de regering vanaf dag één proberen onderuit te halen -wat overigens dankzij een wurgende fractiediscipline bijna nooit lukt- is nu obsessief speerpunt nummer 1.

  Een kabinet, aangevoerd door een ongekozen partijloze premier, aangesteld door een niet gekozen en onkundig staatshoofd is een garantie voor onmin, onkunde en onwerkbaarheid, kortom: onheil. Dit kabinet vertegenwoordigt geen enkele Nederlander. En dreigt dat wel te gebeuren, dan trekken de partijelites wel een kast vol anti maatregelen open, waardoor de gewone man/vrouw nog erger gepakt gaat worden dan tot nu toe al gewoon was.

  Is er een oplossing? Ja, er is een oplossing voor deze onvoorstelbaar amateuristische en volkonterende tragedie! Een tragedie die nog veel erger wordt wanneer dit kabinet door innerlijk geëtter en de bombardementen aan ongenuanceerde aanvallen van de oppositie, demissionair wordt? Rutte IV was al een ramp. Te vrezen is dat de aankomende ramp Schoof I rap ten val komt. Want dan is de misère absoluut niet te overzien. Een demissionaire periode van jaren met Geert, Dick en veel andere onkunde. Stel dat Geert bij de onvermijdelijke verkiezingen richting de 50 zetels gaat, omdat hij ontevreden Nederlanders kan overtuigen dat VVD en NSC steeds dwars lagen. Niemand wil daarna ooit nog met de PVV in zee, waardoor Nederland binnen het huidige staatsbestel onbestuurbaar wordt.

  Of is dat juist de bedoeling? Moeten zo de ergste snurkers óók eindelijk wakker worden, zodat ze de barricaden opgaan om eindelijk een eind te gaan maken aan de heerschappij van de (partij)elites? Een bloedige revolutie met vele slachtoffers tot gevolg, maar wel met het doel dat de burgers gaan bepalen?

  Dat laatste zou kunnen, op voorwaarde dat er niet wordt ingegrepen door het leger, of door Brussel (of VS). In dat laatste desastreuze geval krijgen we er een nog veel erger regime dan dat van Rutte en Schoof samen voor terug.
  Wordt er na zo’n revolutie niet ingegrepen en gaan we daarna met hetzelfde systeem door, met nieuwe alles bepalende leiders, dan komen we van de regen in een stortbui. Immers, of die nieuwe regenten Gezond Verstand hebben en wel naar het volk luisteren is dan de alles overheersende vraag.

  Daarom pleit ik voor een constructieve, maar bovenal een structurele oplossing, kortom voor een alternatief systeem. Want het systeem en niet de tijdelijke poppetjes is het probleem. Het huidige systeem maakt het mogelijk dat er immer Ruttes, Kagen en Schoven komen bovendrijven. Dus moet het systeem worden aangepakt, waardoor we verschoond blijven van super ego’s, narcisten en machtswellustelingen. Dus niet bloedvergieten door massaal de straat op te gaan en de gevangenpoort in Den Haag weer in oude glorie herstellen. Nee, we moeten op naar een echte democratische rechtstaat, met eerlijke tribunalen voor mensen die bewust vele landgenoten hebben willen vergiftigen en vernietigen. Willen we de vloek over bestuurlijk Nederland opheffen, dan komen we uit bij het Alternatief Staatsbestel. Zie hieronder alle voordelen:

  - Echte volksvertegenwoordigers i.p.v. carrièrepolitici
  - Vakinhoudelijke toppers als bewindslieden (partijonafhankelijk)
  - Partijonafhankelijke wetsdeskundigen als senatoren
  - Een goedwerkende Trias Politica
  - Invoering Constitutioneel Hof (afschaf art. 120)
  - Geen partijpolitieke benoemingen
  - Geen vallende kabinetten
  - Geen demissionaire periodes meer
  - Geen langdurige coalitie-‘onderhandelingen’
  - Geen kiezersbedriegende coalitieafspraken
  - Geen ellenlange formatiebesprekingen
  - Geen minderheidsstandpunten bevorderen tot meerderheidsbeleid
  - Geen wurgende fractiediscipline
  - Invoering div. referenda
  - Korte lijntjes volksvertegenwoordiger - eigen achterban
  - Amper tot geen mazen meer in nieuwe wetten
  - Geen zwevende kiezers meer
  - Geen uitsluitingen
  - Geen 'scoreborddebatjes' meer voor persoonlijk carrière-gewin
  - Optimale transparantie /geen achterkamertjes
  - Meer ruimte voor onderzoekjournalistiek
  - Amper tot geen invloed van lobbyisten
  - Amper tot geen stembusfraude tijdens de verkiezingen mogelijk

  Dit alles is in 13 stappen terug te vinden in het boekje “Het Nederlandse volk verdient een echte democratie”
  .

  Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

   


   

  Rients HofstraPluchen Revolutie  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zolang de journalistiek niet grondig wordt aangepakt is dit allemaal wensdenken. Het volk wordt al jaren met angst voorgelogen om dan nog maar te zwijgen over de eu die zich als een dictatuur elk ander gevoerd beleid ondermijnd. Met boetes, sancties of het achterhouden van subsidies.
  De hele politiek in Europa is waardeloos.

  Een reactie posten