We kunnen en moeten ons blijven aanpassen aan de klimaatverandering – en geen miljarden doden!

Datum:
 • zondag 30 juni 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Wind en zon zijn … kortetermijnoplossingen …  30-6-2024


  We kunnen en moeten ons blijven aanpassen aan de klimaatverandering – en geen miljarden doden!
  Door Ron Stein en Paul Driessen.

  Het klimaat op aarde is de afgelopen vier miljard jaar vele malen veranderd, en 99,999% van de veranderingen vond plaats voordat mensen op deze planeet waren. Gedurende de korte tijd dat mensen hun huisvesting, kleding en landbouw aanpassen als reactie op de klimaatveranderingen. Kunnen we het klimaat nu beheersen?

  Met uitzondering van decennialange droogtes van enorme vulkaanuitbarstingen die een einde maken aan sommige beschavingen, heeft de mensheid zich over het algemeen met succes aangepast – via een Pleistocene ijstijd, een kleine ijstijd, een Dust Bowl en andere natuurlijke crises.

  Nadat we onze huidige ‘microseconde’ op deze 4 miljard jaar oude aarde in het juiste perspectief hebben geplaatst, zouden we ons daarom afvragen:

  • Waarom zou de mensheid, met de enorme superieure technologieën van vandaag, mogelijk niet in staat zijn zich aan te passen aan zelfs maar een paar graden temperatuurstijging, vooral als meer koolstofdioxide in de atmosfeer planten helpt sneller en beter te groeien en meer voedsel voor dieren en mensen opleveren?
  • Hoe durven de politieke, bureaucratische, academische en mediaheersende elites – de GIGO-computervoorspellingen, berekende mythen en regelrechte desinformatiepropaganda – ons te vertellen dat we hun “groene” beleid onmiddellijk en universeel moeten implementeren … anders zal de mensheid door de mens veroorzaakte klimaatinvloeden niet overleven die minuscule worden vergeleken met de planetaire, zonne- en galactische krachten die het klimaat op aarde werkelijk beheersen?
  • Hoe durven deze elites van armste mensen en landen van de aarde te vertellen dat ze niet het recht hebben om energie, gezondheid en een levensstandaard te zoeken die vergelijkbaar is met wat de ontwikkelde landen al genieten?

  Wetenschappers, geofysici en ingenieurs moeten nog kunnen uitleggen of bewijzen wat de oorzaak was van de kleine verandering in de mondiale temperaturen die we vandaag de dag ervaren – laat staan ​​de enorme schommelingen van de vijf mijlen, hoge continentale gletsjers en zeespiegels met zich meebrachten die elke keer 120 meter daalden (omdat zeewater in ijs veranderde), afgewisseld met warme interglaciale perioden zoals die waarin we ons nu bevinden.

  Bovendien zijn, ondanks tientallen jaren van paniekzaaierij in de klimaatchaos, geen van de verschrikkelijke voorspellingen van cataclysmische temperatuurstijgingen, stijging van de zeespiegel en frequentere en intensere stormen uitgekomen.

  De aarde blijft klimaatveranderingen ervaren als gevolg van natuurlijke krachten en menselijke activiteit. Aanpassing aan kleine veranderingen in temperatuur, zeeniveau en neerslag zou echter veel minder schade toebrengen aan de acht miljard mensen op onze planeet dan het onthouden van de wereld van fossiele brandstoffen, die 80% van onze energie leveren, en een groot aantal producten die bijdragen aan het bijna verdubbelen van de menselijke consumptie. levensverwachting over de afgelopen 200 jaar.

  Tegenwoordig kunnen we ons aan bijna alles aanpassen, met duurzame producten, huisvesting en infrastructuur die een of twee eeuwen geleden nog niet eens bestond.

  Als het koud is, isoleren we huizen en dragen we winterkleding; Als het warm is, gebruiken we airconditioning en dragen we lichtere kleding. Als het regent blijft, blijven we binnen of met paraplu droog; als het sneeuwt, blijven we binnenshuis warm of skiën, bobsleeën en bouwen we sneeuwpoppen.

  Klimaatveranderingen kunnen ons op veel manieren beïnvloeden. Maar het vervangen van steenkool, olie en aardgas – zonder 24/7/365 alternatieven – zou schadelijk en slecht zijn. Het zou leiden tot extreme tekorten aan betrouwbare, betaalbare, essentiële energie en aan meer dan 6.000 essentiële producten afgeleid van fossiele brandstoffen.

  Het zou miljarden onnodige sterfgevallen veroorzaken als gevolg van ziekten, ondervoeding, extreme hitte, kou en ongunstig weer – op een planeet waar de menselijke bevolking is toegnoemn van 1 miljard tot 8 miljard sinds kolonel Edwin Drake in 1859 de eerste oliebron boorde.

  • Door het weer zijn dodelijke slachtoffers vrijwel verdwenen dankzij nauwkeurige voorspellingen, stormwaarschuwingen, moderne gebouwen, medicijnen en andere bekende producten die zelfs 100 jaar geleden nog niet beschikbaar waren.
  • Fossiele brandstoffen voor enorme lange afstandsvliegtuigen en koopvaardijschepen vervoeren mensen, producten, voedsel en medicijnen om de mondiale handel, mobiliteit, gezondheid en levensstijlkeuzes te ondersteunen. Meer dan 50.000 koopvaardijschepen20.000 commerciële vliegtuigen en 50.000 militaire vliegtuigen gebruiken brandstoffen die zijn vervaardigd uit ruwe olie.
  • Voedsel om de Amerikanen en de mensheid te voeden zou veel minder en minder betaalbaar zijn zonder de meststoffen, insecticiden, herbiciden en tractor- en transportbrandstoffen die uit olie en aardgas komen.
  • Alles wat door elektriciteit wordt aangedreven, maakt gebruik van op aardolie gebaseerde bekende derivaten: windturbinebladen en gondelafdekkingen, draadisolatie, iPhone- en computerbehuizingen, defibrillatoren, talloze EV-componenten en meer.

  De geschiedenis van de aardolie-industrie laat zien dat olie nutteloos was tot deze in raffinaderijen en chemische fabrieken kon worden vervangen in derivaten die de basisvormen voor kunststoffen, oplosmiddelen, medicijnen en andere producten die de industrie, de gezondheid en de levensstandaard ondersteunen . Hetzelfde geldt voor al het andere dat uit de grond komt.

  Planten, gestienten, metalen en mineralen hebben geen inherente waarde, tenzij we leren hoe we ze moeten koken, er metalen uit kunnen halen, ze moeten buigen en vormen, of ze op een andere manier in iets nuttigs moeten omzetten.

  Op dezelfde manier hangt de toekomst van arme ontwikkelingslanden af ​​van hun vermogen om fundamentele elementen te benutten: brandstoffen, elektriciteit en producten gemaakt van fossiele materialen en andere die de basisvormen voor alle gebouwen, infrastructuur en andere technologieën in geïndustrialiseerde landen.

  Voor de 80% van de mensheid in Afrika, Azië en Latijns-Amerika moeten nog steeds leven van minder dan 10 dollar per dag – en de miljarden die nog weinig tot geen toegang hebben tot elektriciteit – wordt het leven ernstig defect en gecompromitteerd door het hypocriet ‘groene’ leven. agenda’s van rijke landenelites die zo enorm hebben geprofiteerd van fossiele brandstoffen sinds het moderne industriële tijdperk rond 1850 begon. Daarvoor:

  • De levensduur ligt rond de veertig jaar en mensen reizen zelden verder dan 160 kilometer van hun geboorteplaats.
  • Er was geen elektriciteit omdat het opwekte, transporteerde en gebruikte van deze vreemde energiebrontechnologieën die nodig waren om ruwe olie- en aardgasderivaten te produceren.
  • Dat betekende dat de wereld geen moderne transportmiddelen, ziekenhuizen, medicijnen, medische apparatuur, keuken- en wasapparatuur, radio en andere elektronica, mobiele telefoons en andere telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart, centrale verwarming en airconditioning, of het hele jaar door scheepvaart en het behoud van vlees, fruit en groenten, om maar een paar dingen te noemen die de meesten van ons gewoon als eenduidigheid beschouwen.

  Er zijn geen wondermiddeloplossingen om mensen te rood te maken van natuurlijke of door de mens veroorzaakte klimaatveranderingen. Aanpassing aan deze veranderingen is echter de enige oplossing die het aantal dodelijke slachtoffers tot een minimum beperkt, wat veroorzaakt zou worden door de gevoelloze of onnadenkende eliminatie van aardoliebrandstoffen en bouwstenen die het leven feitelijk mogelijk en gemaakt maken in plaats van akelig, brutaal en kort. Wijlen Steven Lyazi zei het perfect:

  • “Wind en zon zijn … kortetermijnoplossingen … om in basisbehoeften te voorzien totdat [verre Oegandese dorpen] kunnen worden aangesloten op hoogspanningsleidingen en een net. Alleen op die manier kunnen we moderne huizen, verwarming, verlichting, koken, koeling, kantoren, fabrieken, scholen, winkels en ziekenhuizen hebben – zodat we kunnen genieten van dezelfde levensstandaard als mensen in geïndustrialiseerde landen (en denken dat hun recht is). We verdienen gelijke rechten en levens.
  • “Wat is een extra graad, of zelfs twee graden, opwarming in plaatsen als Afrika? Het is hier al enorm warm en de mensen zijn gewend. Waar wij Afrikanen zich zorgen maken over het maken en iets aan moeten doen zijn ondervoeding en hongersnood, het ontbreken van elektriciteit en dodelijke ziekten als malaria, tuberculose, slaapziekte en HIV/AIDS. We moeten gewoon de vrijheid krijgen om de klus te klaren.”

  Het uitroeien van het gebruik van ruwe olie in de wereld zonder eerst een vervanging in gedachten te hebben zou immoreel en kwaadaardig zijn, waarvan extreme tekorten aan de producten die nu uit fossiele brandstoffen worden opgelost, zullen elimineren in miljarden dodelijke gevolgen als gevolg van ziekten, ondervoeding en weersgerelateerde sterfgevallen. een grotere schadelijke dan klimaatverandering voor de acht miljard wereldbevolking.

  ***

   

  Over de auteurs

  Ronald Stein, PE is ingenieur, energieconsultant, spreker, auteur van boeken en artikelen over energie, milieubeleid  mensenrechten, en oprichter van PTS Advance, een bedrijf gevestigd in Californië.

  Ron bepleit dat energiegeletterdheid begint met de wetenschap dat duurzame energie slechts intermitterende elektriciteit wordt opgewekt door onbetrouwbare wind en zonneschijn, daarom windturbines en zonnepanelen niets kunnen producenten voor de 8 miljard mensen op deze planeet.


  Paul Driessen is senior beleidsanalist voor de Committee For A Constructive Tomorrow ( www.CFACT.org ) en auteur van artikelen en boeken over milieu-, klimaat- en mensenrechtenkwesties.

  ***

  Bron hier.

  ***

   

  0 reacties :

  Een reactie posten