Volop verbazing rond aanstelling Sophie Hermans (VVD) als Klimaatminister: "Hoe kan zoiets minister worden?"

Datum:
 • donderdag 27 juni 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  "klimaatverandering aan de gang is" ....


  DDS 27-6-2024

  In tegenstelling tot de lovende woorden voor onder andere de beoogde landbouwminister Femke Marije, zijn de reacties op de hoorzitting van Sophie Hermans – naar voren geschoven door de VVD als de beoogde minister van 'Klimaat en Groene Groei' – een stuk minder positief.
  Hermans heeft zichzelf belachelijk gemaakt door een absurde klimaatuitspraak, wat voor de nodige reacties heeft gezorgd op sociale media. Tijdens de hoorzitting verkondigde Hermans dat "klimaatverandering aan de gang is" en voegde daar aan toe dat we "weer een hele warme week tegemoet" gaan. Jawel hoor: de nieuwe klimaatminister gebruikt als argument dat midden in hartje zomer de temperaturen wel erg hoog zijn! We hebben nota bene wekenlang triest, grauw en grijs weer gehad. Maar nu de zomer écht is aangebroken, is dat natuurlijk het gevolg van klimaatverandering. Om moe van te worden!
  Eerder deze week schreven we al over de absurde vertoning van Hermans, waar nu de nodige reacties op social media op volgen die, op z'n zachts gezegd, niet mals zijn. Iemand schrijft: "De argumentatie van de nieuwe minister van Klimaat en Groene Groei, Sophie Hermans, dat sprake is van klimaatverandering: 'Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet.' #hoorzitting." Gevolgd door een retweet van Eric de Vlieger: "Klimaatverandering = wij gaan een hele warme week tegemoet." Iemand anders schrijft: "Zelden zo'n domme uitspraak gehoord. Hoe kan zoiets minister worden op deze post? We raken van de regen in de drup."
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
  Hermans, die doorgaans vrij instabiel en zenuwachtig overkomt, lijkt ook voor de nieuwe ministerspost niet bepaald bekwaam te zijn. Met alle doorgedraaide linkse klimaatgekken in de Kamer zal Hermans nog een zware tijd tegemoet gaan. De kans is dan ook groot dat Hermans de eerste minister is die zal sneuvelen in het nieuwe kabinet Schoof I.

  Klimaatverandering = wij gaan een hele warme week tegemoet. 😳


  Pepijn van den Brink
  Pepijn van den Brink
  @pepijnvdbrink

  De argumentatie van de nieuwe minister van Klimaat en Groene Groei, Sophie Hermans, dat sprake is van klimaatverandering: “Ja dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet.” #hoorzitting

  931
  Reply

  Nieuwsredactie DDS  2 reacties :

  Dekker zei

  Sophie Hermans is precies wat er mis is in Nederland, ze heeft een uitermate laag IQ en ratelt maar een eind in het wilde weg, precies zoals veel van haar collega's. Sophie hoeft er slechts de recente geschiedenis op na te slaan en ze zal zien dat er veel meer warmere zomers waren als deze van nu, want deze is een drama ondanks de paar mooie zomerse dagen maar de hoeveelheid regen was verontrustend en dat schijnt ook niet toevallig te zijn.

  Peter zei

  Ik weet nog dat omstreeks 1966 de zomer zo mooi was dat de Duitsers uit de Zandloper en de vakantie vierende Nederlanders niet meer de moeite namen om dat jaar(of een jaar eerder of later) in juli/augustus naar het strand te komen waar ik toen werkzaam was bij Jan Meenhorst. Zo lang was het al warm en niemand die je hoorde over klimaatverandering. Een aantal jaren later werd er wel voortdurend gewaarschuwd voor een naderende ijstijd, nu wordt er gewaarschuwd voor een desastreuze stijging van de temperatuur, ieder mooie dag wordt aangegrepen om ons te waarschuwen voor de desastreuze stijging van de temperaturen. Het is lachwekkend, helaas trappen veel mensen er iedere keer weer in. Voor mensen die het niet weten nog even: Veel superrijke mensen zoals onder andere Al Gore en Obama hebben landgoederen gekocht op zee niveau. U dacht toch niet dat ze dat zouden doen als de zeespiegel met meters gaat stijgen? Voor onze kust stijgt de zeespiegel al vele jaren me een constante 1,75 MILLIMETER per jaar.(zie Rijkswaterstaat) Dit kan dan ook nog te maken hebben met de afname van de stroomsnelheid van onze warme golfstroom, warm water zet uit. https://www.climategate.nl/2023/06/de-afnemende-snelheid-van-de-warme-golfstroom-is-de-belangrijkste-oorzaak-van-de-klimaatverandering/

  Een reactie posten