The 'Baffle them with bullshit'-show komt op stoom.

Datum:
 • woensdag 12 juni 2024
 • in
 • Een column van Willem Engel: 

  12-6-2024


  Een column van Willem Engel: 

  Lieve mensen,

  We dachten dat het klaar was met de toneelstukjes, maar we gaan nog even door.

  The 'Baffle them with bullshit'-show komt op stoom.

  Na het debacle van het WHO-verdrag wat niet via stemming maar via consensus toch een soort van is aangenomen, kwam daar de Europese parlements verkiezing.

  Normaal een B-theater aangezien het alleen een adviserend orgaan is.

  Voor Nederland was het kartel weer helemaal in de driverseat: de spindoctors, social media, politiek maar vooral de mainstream media maakten er weer een klassiek toneelstukje van.

  Toch was er veel te vieren, nou ja, te glimlachen.

  Engeland deed niet mee, maar had de toon al gezet door onverwachts snap elections af te kondigen.

  Macron kon niet achter blijven: na een pak rammel van Le Pen wil hij kennelijk ook nationale verkiezingen, leuk, nog meer theater.

  Ook de Croo houdt het voor gezien en wellicht zal Sanschez in Spanje ook het veld moeten ruimen.

  In Duitsland verliest de coalitie ook, en eigenlijk is dat het beeld in heel Europa.

  Toch is het maar een glimlach waard, want we krijgen er CDA-achtige partijen voor terug met een beetje Front Nationaal en Vlaams Belang, etc.

  Geen van al die partijen behalve de AfD hebben zich voor mensenrechten en vrijheid ingezet, het valt dan ook niet te verwachten dat er een stevige koerswijziging zal plaats vinden.

  Waarom dan zoveel ophef?

  Waarom zijn er nu opeens allemaal ministers, fractieleiders en premiers die hun conclusie trekken en aftreden of nieuwe verkiezingen uitschrijven waar ze waarschijnlijk gaan verliezen?

  Ik denk aan drie redenen en Nederland als gidsland loopt daarin voorop.

  Reden nummer 1: veel leiders moeten ergens een exit maken en het C19- verhaal staat op omvallen.

  Dat staat het al 2 jaar, maar met heel veel kunst en vliegwerk is de dam nog niet gebarsten. Dat zal echter niet heel veel langer stand houden.

  Het debacle van de WHO en de oprisping van de vogelgriep laten de uitputting en machteloosheid zien om een nieuwe scamdemie te organiseren.

  Reden nummer 2: helaas oorlog.

  Zonder al te pessimistisch te zijn, zien we dat Europa in een oorlog word gedwongen, het is bijna niet meer af te wenden.

  Daarom springen alle ‘leiders’ uit de locomotief, zodat hun opvolgers de verantwoordelijkheid mogen nemen voor de bodybags.

  Toch denk ik niet dat Europese landen bereid zijn veel verliezen te incasseren.

  Reden nummer 3: we worden allemaal 'geschoofd'.

  De inlichtingendiensten keken of het experiment om de poppenspeler zelf op het toneel te zetten zou werken, en ja, geen opstand.

  Schouderophalend wordt de nieuwe Mielke ontvangen.

  Dat smaakt naar meer, geen tussenpersoon die de teleprompter niet snapt of de briefjes verkeerd voorleest, gewoon direct aansturen.

  Aangezien het toneel onder controle is voor de griezels maar het plan bijna in duigen, is aan ons de schone taak om vol gas te geven op de zwakke plekken.

  Deel zoveel mogelijk je mening, doe niet mee aan de polarisatie, spreek juist met de mensen waar je de laatste paar jaren afstand van hield; je hoeft niemand te overtuigen, het gesprek doet zijn werk.

  Spreek je uit tegen onrecht, want we gaan nog heel wat politieke vervolgingen zien, maar die vervolgingen zullen de nekslag blijken voor de trouwe ambtenaren die het niet meer kunnen verdragen deel te nemen aan een criminele organisatie.

  We waarderen het enorm dat je al 4 jaar samen met ons deze strijd voor de vrijheid voert, en zijn bijzonder dankbaar voor alle lieve berichten en donaties.

  Blijf in liefde met alles wat je doet, geniet van het leven, ook als het buiten miezert, wees aardig voor elkaar.


  D|Facto

  0 reacties :

  Een reactie posten