Roemenië bepaalt lot van Rutte: Wordt een nationale ramp de secretaris-generaal van de NAVO?

Datum:
 • donderdag 20 juni 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Vandaag is de dag van de waarheid voor Mark Rutte 


  20-6-2024


  Roemenië bepaalt lot van Rutte: Wordt een nationale ramp de secretaris-generaal van de NAVO?


  Vandaag is de dag van de waarheid voor Mark Rutte. De Roemeense president Klaus Johannis heeft aangekondigd dat hij vandaag zal beslissen of hij de vertrekkende Nederlandse premier steunt als de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Dit besluit is cruciaal, aangezien Johannis' steun de laatste benodigde stap is voor Rutte om de steun van alle 32 bondgenoten te verkrijgen.

  Johannis kondigde woensdag tijdens een persconferentie aan dat hij na de Defensieraad, die vanmiddag plaatsvindt, zijn beslissing bekend zal maken. "Ik kan u verzekeren dat het volledig zal worden opgehelderd en dat we verder kunnen gaan," aldus Johannis. Deze uitspraak lijkt erop te wijzen dat de Roemeense president zijn steun aan Rutte zal geven, waardoor de weg vrij wordt gemaakt voor diens benoeming.
  De formele benoeming vindt plaats op het niveau van NAVO-ambassadeurs op het hoofdkwartier in Brussel. Als Johannis instemt, moet de Roemeense ambassadeur deze beslissing officieel overbrengen aan de NAVO-ambassadeur van Kroatië, de langstzittende topdiplomaat. Dit proces markeert het einde van een lange weg voor Rutte naar de top van de NAVO.

  Maar laten we even stilstaan bij de ironie en hypocrisie van deze situatie. Rutte, de man die Nederland heeft laten wegzakken in een moeras van beleidsfouten en schandalen, is nu de favoriet om een van de meest prestigieuze internationale posities te bekleden. Hoe kan iemand met een dergelijke staat van dienst, die ons land heeft opgezadeld met de toeslagenaffaire, de papieren stikstofcrisis en talloze andere beleidsmislukkingen, nu worden gezien als de grote leider van de NAVO?

  Het is duidelijk dat in de wereld van de internationale politiek connecties en politieke manoeuvres zwaarder wegen dan daadwerkelijke prestaties. Rutte heeft zich altijd meesterlijk weten te bewegen in deze kringen, ondanks zijn falen op nationaal niveau. Zijn potentiële benoeming zal zonder twijfel gemengde reacties oproepen, vooral bij degenen die zijn leiderschap in Nederland hebben ervaren als een ramp.

  Laten we ook niet vergeten dat de steun van Roemenië niet zonder meer een formaliteit is. Het feit dat we moeten wachten op de goedkeuring van een land dat zelf worstelt met interne politieke problemen, zegt veel over de wankele basis van Rutte's kandidatuur. De EU en de NAVO moeten zich schamen dat ze zo afhankelijk zijn van de goedkeuring van een enkel land om een beslissing van deze omvang te nemen.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk, maar dit is de kant die we opgaan in Nederland. Bij DDS zullen we ons hier altijd tegen verzetten... Maar als jij wilt dat we dat blijven doen, dan moet je ons steunen. Het mediakartel en het partijkartel doen er namelijk álles aan om ons te beschadigen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de radicale gekhoofdjes van Volt.

  Vandaag zal blijken of de steun van Roemenië binnenkomt en of Mark Rutte zich kan opmaken voor een nieuwe internationale uitdaging. De ogen van de wereld zijn gericht op Brussel, en de komende uren zullen cruciaal zijn. Het is tijd dat we eindelijk zien of de politieke manoeuvres van Rutte hem naar de top van de NAVO zullen brengen, of dat deze poging zal eindigen in een beschamende mislukking. Europa verdient beter, maar vandaag lijkt het erop dat we genoegen moeten nemen met minder.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten