Onderhoud windmolenpark kost 40 miljoen liter diesel

Datum:
 • vrijdag 7 juni 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ....het onderhoud van windmolens op de Noordzee zal jaarlijks miljoenen liters diesel blijven verbruiken.   2-6-2024


  Onderhoud windmolenpark kost 40 miljoen liter diesel

   De 399 windmolens op de Thortonbank, voor de Nederlandse en Vlaamse kust, gebruiken jaarlijks 6,6 miljoen liter diesel voor onderhoud. Sinds de start in 2009 is naar schatting 40 miljoen liter diesel verbruikt, wat bijdraagt aan een aanzienlijke CO2-uitstoot.

  De 399 windmolens op de Thortonbank ondergaan een jaarlijks onderhoud en olie verversing, meldt Doorbraak. Dit onderhoud vereist dagelijks transport van technici met Crew Transfer Vessels (CTV). De nabijgelegen parken verbruiken 800 liter diesel per dag per CTV, terwijl de verder gelegen parken naar schatting 500.000 liter per jaar verbruiken.

  Zes parken worden bediend door woonboten die ter plaatse blijven en elke 14 dagen personeel wisselen. Deze boten verbruiken jaarlijks 1.580.000 liter diesel. Er zijn tests geweest met waterstof- en elektrische boten, maar deze voldeden niet vanwege de benodigde kracht voor de CTV's en SOV's in ruwe zee.

  Totdat er duurzame alternatieven worden gevonden, zal het onderhoud van windmolens op de Noordzee jaarlijks miljoenen liters diesel blijven verbruiken. Dit leidt tot aanzienlijke CO2-uitstoot en geldt dus niet bepaald als duurzaam.

  NieuwRechts

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Dat heb je met een eenzijdige ideologisch denkende regering die alleen de blink blink medaille wil zien. De ellende , de rotzooi de kosten dat willen ze niet zien of daar krijg je niks over te horen. Waardeloze politici die het niet verdienen om dergelijke beslissingen te nemen.
  Wij het volk , de flora en de fauna krijgen de rekening gepresenteerd.
  Ook de ingekochte media is hier schuldig aan.
  Ja hang de vuile was maar eens buiten en vertel de waarheid
  Wat een leugens die leugenaars verspreiden voor geld.
  De green disaster is een FIASCO

  Een reactie posten