Meloni hekelt 'ideologische waanzin' van Europese klimaatambities

Datum:
 • zaterdag 29 juni 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Volgens Meloni "slaat dit nergens op" ...


  29-6-2024


  Meloni hekelt 'ideologische waanzin' van Europese klimaatambities

  De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft woensdag scherpe kritiek geuit op het EU-verbod op de verkoop van nieuwe benzine- of dieselauto's vanaf 2035. Volgens Meloni "slaat dit nergens op" en zal de Italiaanse regering er alles aan doen om deze maatregel te "corrigeren".


  Vorig jaar ging de EU akkoord met een vergaand wetsvoorstel van toenmalig Eurocommissaris Frans Timmermans om de Europese verkoop van nieuwe brandstofauto's te verbieden per 2035. "Overgaan op elektrisch rijden is veruit de efficiĆ«ntste manier om de CO2-uitstoot naar nul te brengen," zei Timmermans. Hij verzekerde ook dat de Europese Unie zelf batterijen zal produceren om de afhankelijkheid van China en andere landen te verkleinen.

  Maar Meloni ziet dit nieuwe niet zitten. Ze spreekt van "een ideologische waanzin die we zullen proberen te corrigeren". De Italiaanse premier vindt dat het verminderen van vervuiling niet ten koste mag gaan van economische en sociale duurzaamheid en dat Europese productie en banen moeten worden beschermd. 

  Volgens Meloni is het belangrijk om vervuilende emissies verminderen, maar moet dit wel met "gezond verstand" gebeuren. "Het groene perspectief is nagestreefd, zelfs ten koste van hele productie- en industriĆ«le sectoren, zoals de auto-industrie," voegde ze eraan, tijdens een toespraak tot het Italiaanse parlement voorafgaand aan de EU-top deze week. Meloni waarschuwde dat de maatregel Europa zou veroordelen tot nieuwe strategische afhankelijkheden, zoals van Chinese elektrische voertuigen.

  0 reacties :

  Een reactie posten