Knetter! Ambtenaren verzetten zich NU AL tegen PVV: 'Waarom zouden we zin hebben om voor ze te werken?'

Datum:
 • dinsdag 11 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het is ongelooflijk, maar ambtenaren zijn al in verzet gekomen tegen het te vormen kabinet PVV-I. 


  Michael van der Galien 11-6-2024


  Knetter! Ambtenaren verzetten zich NU AL tegen PVV: 'Waarom zouden we zin hebben om voor ze te werken?'

  Het is ongelooflijk, maar ambtenaren zijn al in verzet gekomen tegen het te vormen kabinet PVV-I. Zij vinden het vreselijk om te moeten dienen onder een minister die mogelijk van PVV-huize komt. Sterker nog, dat weigeren ze. Maar wacht, er is toch nog iets van 'goed' nieuws. De ambtenaren zijn namelijk wél heel blij met Dick Schoof als premier. Is het niet geweldig?
  Ambtenaren zijn er absoluut niet blij mee dat ze mogelijk moeten werken voor mensen die uit de PVV voort komen. Sterker nog, ze vinden dat volkomen onacceptabel. Dat maken ze duidelijk in gesprekken met De Telegraaf.
  Die krant heeft daar een lang artikel over gepubliceerd. De citaten van de ambtenaren zijn ronduit schokkend. "Waarom zouden we zin hebben om voor ze te werken?" vraag één van de ambtenaren bijvoorbeeld. Dit omdat de PVV wil bezuinigen op het ambtenarenapparaat én omdat de partij inhoudelijk niet (zo) links is.
  Ook op het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ze boos. Waarom? Omdat de PVV "pro-Israël" is. Dat vinden de dames en heren ambtenaren bij BuZa volstrekt onacceptabel. Wat je daar verder inhoudelijk ook van vindt: dit maakt geen koe uit. Als ambtenaren moeten ze doen wat het kabinet wil. Punt. Einde debat.
  Na maanden van gesprekken met ambtenaren voorspelt De Telegraaf: "Bronnen verwachten op onder meer OCW, EZK, LNV, en BuZa de meeste onmin in de komende periode." Ongelooflijk genoeg zegt De Telegraaf dit over LNV (Landbouw, etc: het boerenministerie dus): "Op LNV is weinig trek om opnieuw naar Brussel te trekken voor uitzonderingsposities die de afgelopen periode constant zijn geweigerd."
  LOL. Ze weigeren naar Brussel terug te gaan om te onderhandelen. Daar zien ze de waarde niet van in. Als BBB en PVV dat tóch willen? Jammer dan.
  Hoewel de ambtenaren maandenlang depressief waren zien ze nu opeens toch iets van hoop. De reden laat zich raden: Dick Schoof.
  "Hij wordt gezien als een gematigd figuur," aldus De Telegraaf, "in plaats van een premier die veel meer een PVV-stempel zou hebben. Bovendien kennen topambtenaren hem goed: Schoof was voor zijn voordracht zelf nog de hoogste ambtenaar op Justitie & Veiligheid. Mocht het even niet lukken via de eigen bewindspersoon, dan is het lijntje met de premier zo gelegd."
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
  Lees dat laatste nog een keer heel goed. "Dan is het lijntje met de premier zo gelegd." Ambtenaren zijn nu dus al van plan om, als hun eigen minister dingen wil waar ze het niet mee eens zijn, dan maar snel contact op te nemen met Schoof zodat die de minister in kwestie kan terugfluiten. Uit naam van de ambtenarij.
  Welkom in Nederland anno 2024: de dictatuur van de ambtenarij is een feit.
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten