Kijk: Wopke Hoekstra gespot op Bilderberg, Nederlandse journalisten ‘geïntimideerd door undercover-politie’

Datum:
 • zondag 2 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Je hebt het misschien gemist, maar in Madrid is de geheimzinnige Bilderbergconferentie gaande.   Robin de Boer 2-6-2026 


  Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:19

  Je hebt het misschien gemist, maar in Madrid is de geheimzinnige Bilderbergconferentie gaande. Ieder jaar komen wereldleiders, bankiers en zakenmagnaten bijeen om te vergaderen over de gebeurtenissen in de wereld. Wat er gezegd wordt, is strikt geheim.

  Ook klimaatcommissaris Wopke Hoekstra is aanwezig en was niet bepaald loslippig. Journalist Josh Friedman, die sinds jaar en dag verslag doet van de conferentie, spotte hem samen met collega Dan Dicks bij het hotel waar de bijeenkomst plaatsvindt.

  Friedman vroeg hem wat volgens hem de kansen van Rutte zijn om secretaris-generaal van de NAVO te worden, maar kreeg geen antwoord.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Bizarre situatie

  Er is in Madrid een bizarre situatie ontstaan. Vrije journalisten die buiten het hotel verslag doen, worden geïntimideerd door de Spaanse politie. In het hotel zijn journalisten aanwezig die deelnemen aan de conferentie en die niets mogen zeggen. En journalisten van de mainstreammedia die wel verslag doen van de bijeenkomst, mogen zich alleen richten op de protesten tegen Bilderberg, die er niet zijn.

  Dicks had een interview met Jolanda Vlaskamp en Pieter Parlevliet. Toen ze wat gingen eten in een restaurant, zag een vriend van Dicks dat undercoveragenten bij Jolanda en Pieter kwamen zitten.

  Belachelijk

  Na enkele minuten stonden ze op en gingen ze weg, zag de vriend. Dicks stuurde Jolanda een bericht en zij bevestigde tegenover hem dat ze waren geïntimideerd. “Het was heel erg beangstigend en intimiderend,” citeerde Dicks haar. Jolanda en Pieter hebben Madrid diezelfde dag verlaten.

  Even later liep Dicks een verslaggever van Reuters tegen het lijf. Die was er niet om verslag te doen van de conferentie, maar van de protesten tegen Bilderberg. Aangezien er geen protesten waren, ging de journalist al na vijf minuten weer weg. “Belachelijk,” aldus Dicks.

  Tot zover de persvrijheid in het Westen.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.  0 reacties :

  Een reactie posten