-Frits Bosch- Wordt Nederland onregeerbaar?

Datum:
 • donderdag 13 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  We verkeren in een zeer ernstige situatie. 


  DDS 13-6-2024


  -Frits Bosch- Wordt Nederland onregeerbaar?


  We verkeren in een zeer ernstige situatie. Dan bedoel ik niet dat diverse bruggen op instorten staan of meer van dit soort malheur. Nee, ik bedoel vooral de politieke situatie waarin ons land verkeert. Wordt Nederland onregeerbaar?

  Dat ziet er helaas niet rooskleurig uit. Het duurt veel te lang met de formatie van het nieuwe kabinet. Ik ziet NSC als de grote spelbreker. Deze partij is zeer gespleten, met een belangrijk smaldeel die de samenwerking met de PVV niet ziet zitten. De magie rond die partij en Pieter Omtzigt is verdwenen. NSC is ingestort zoals uit de polls blijkt en ook voor het Europees Parlement scoort de partij slecht. De cohesie tussen PVV en NSC lijkt nu al nihil. Hoe moet dat in hemelsnaam verder? Dan is de kandidatuur van Dick Schoof uiterst bedenkelijk, zoals ik al eerder schreef. Hoe moet deze planoloog met een dubieuze achtergrond deze club gaan vormgeven? 
  Ik had er de voorkeur aan gegeven om nieuwe verkiezingen te laten plaatsvinden, met actuele verhoudingen, met als enige echte premier in de persoon van Geert Wilders. Dan had hij wat spullen uit de ijskast kunnen halen wellicht.

  Wat een aanstellerij in de verkiezingszaal van PVDA/GL. Ze juichten om een verlies van twee zetels, maar waren als kinderen zo blij dat ze de PVV 1 zetel voorbleven. De PVV was de grote winnaar. De winst was nog veel groter geweest als hun kiezers voldoende waren komen opdagen. PvdA/GL is een club die weinig te melden heeft. Timmermans is iemand die enkel kan schelden.

  Maar nu komt het: mocht de formatie niet lukken dan zal er mogelijk toch gekeken worden naar links, naar Frans Timmermans als premier. Als dat gebeurt dan voltrekt zich een ramp. PvdA/GL/D66 is een combinatie zonder visie anders dan over boeren uitkopen, klimaat, massa-immigratie, EU, soevereiniteitsoverdracht, woke-onzin, leger en globalisme. Wilt u dat? Nee, het gebeurt dan toch wel als het niet lukt met kabinet Schoof.

  Tot slot over economie. It’s the economy stupid! Economie is ‘key’. 

  Onze planoloog kan een aandeel niet van een obligatie onderscheiden, net als Mark Rutte. Het komend kabinet zal de puinhoop van de kabinetten Rutte moeten opruimen, bijvoorbeeld de aloude Toeslagen affaire om niet te spreken van de miljarden die we kwijt zijn aan de opvang van immigranten. DNB en CPB buitelen over elkaar heen met berekeningen dat de staatsschuld binnen de perken blijft, maar het begrotingstekort gaat langs het EU randje van 3% van het BNP. Dan is er nog 600 miljoen extra nodig voor de zorg en de tegenvaller in box 3, ter compensatie van beleggers die te hoog zijn aangeslagen voor hun rendementen. Wat gaan de lonen doen en de export? Daar kunnen tegenvallers ontstaan waardoor de kaasschaaf gebruikt zal worden. Als bruggen instorten moet de kaasschaaf sneller uit de lade. Alle berekeningen zijn onder de premisse dat er voldoende arbeidskrachten zijn, groot vraagteken. 

  Economisch zit er weinig muziek in het verschiet. En de situatie van woningzoekenden en daklozen is schrijnend.

  Mijn conclusie is dat we niet kwetsbaar zijn voor Rusland. We zijn wel kwetsbaar, zowel politiek als economisch, met als absolute downside een kabinet Timmermans. De hemel verhoedde. Wordt dit land onregeerbaar?

  Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan


  Frits Bosch

  0 reacties :

  Een reactie posten