Duitse energievoorziening stort na sluiten kerncentrales in elkaar; bedrijfsleven komt in opstand

 Bestseller ‘Duitsland schaft zich af’ is waarheid gewordenDuitse energievoorziening stort na sluiten kerncentrales in elkaar; bedrijfsleven komt in opstand

—————————————————————————————————————————————

‘Een ramp voor Duitsland’: ‘Groene’ minister van Energie blijkt te hebben gelogen en rapporten te hebben vervalst over dramatische gevolgen sluiten kerncentrales – De zegeningen van duurzame energie: Elektriciteit in Duitsland vier keer duurder geworden, grote tekorten en blackouts aanstaande

—————————————————————————————————————————————

(10.30) – Behalve maatschappelijk (vooral dankzij massa immigratie) staat Duitsland nu ook economisch op de rand van de afgrond. Oorzaak: ‘groen’ klimaatbeleid. Nadat in april de laatste kerncentrales werden gesloten, is de Duitse energievoorziening in nog sneller tempo in elkaar aan het storten. Minister van Energie Robert Habeck, medevoorzitter van de Groenen, veroorzaakte een schandaal toen bleek dat hij had gelogen en rapporten opzettelijk had vervalst om de ernstige gevolgen van de sluiting van die kerncentrales te verhullen. Het complete Duitse bedrijfsleven beschouwt hem nu als ‘een ramp’, en luidt de noodklok vanwege een fatale energiecrisis die het land, ooit een van de stabielste en welvarendste ter wereld, ten onder zal doen gaan.

Grote bedrijven en kapitaal vluchten in ijltempo uit Duitsland weg nu de energiekosten dankzij de ‘Energiewende’ (‘fossiel’ en nucleair afschakelen en vervangen door wind, zon en water) en het klimaatbeleid van de ‘Ampel’ coalitie (socialisten, liberalen en groenen) zijn geëxplodeerd. Azië en de VS zijn de nieuwe bestemmingen van de industrie die Duitsland in het verleden enorme welvaart bracht. Maar die tijd is voorbij, en wat nu wacht is verval en armoede.

Nadat de CIA (hoogstwaarschijnlijk met medeweten en instemming van Berlijn) de Nordstream pijpleiding had opgeblazen, werden vanwege de oorlog in Oekraïne ook nog eens de economische banden met Rusland verbroken en kwam er een einde aan de import van goedkoop Russische gas. Eind 2023 stopte Duitsland zelfs voor het eerst met exporteren van elektriciteit, omdat het zelf niet meer voldoende had.

MIT experts waarschuwden voor grote energietekorten

Nekslag voor het land was het inwilligen van de eis van Bündnis 90/Die Grüne (zeg maar de Duitse GroenLinks) om de laatste drie kerncentrales te sluiten. Dat na een representatieve peiling bleek dat slechts 26% van de Duitsers voor sluiting van de centrales was, maakte de Groenen niets uit (wat kon anders verwacht worden van de ‘groene communisten’). Om de schijn van objectiviteit hoog te houden had de minister van het linksgroenliberale kabinet nog wel specialisten van het gerenommeerde MIT (Massachusetts Institute of Technology) ingeschakeld om de gevolgen van de sluiting van de centrales te beoordelen.

Zo gaat ook ons land eruit zien als alle energie ‘groen’ moet worden.

Hun objectieve conclusie was schrikbarend. Het stoppen met kernenergie zou onvoorspelbare gevolgen hebben en een energietekort veroorzaken van 11%, dat onmogelijk door ‘duurzame’ bronnen zou zijn op te vullen. Volgens het MIT rapport zouden er om één kernreactor te vervangen maar liefst 3000 windturbines nodig zijn die 500 vierkante kilometer land in beslag zouden nemen. Ook zou Duitsland afhankelijk worden van Amerikaans en Qataars LNG, en zouden voor de hervergassing daarvan grote nieuwe installaties moeten worden gebouwd.

CEO grootste Duitse energiebedrijf: ‘De minister liegt’

Minister Habeck loog daarom uit alle macht met zijn bewering dat in 2030 80% van de Duitse elektriciteit door ‘duurzame’ bronnen zal kunnen worden opgewekt. De bevindingen van de experts lekten naar de pers (zoals de Berliner Zeitung), waarna Habeck en zijn klimaatfanatieke vriendjes er alles aan deden om het rapport te begraven onder een dikke laag misleiding en regelrechte leugens.

Karl-Hudwig Clay, de CEO van EON, het grootste Duitse energiebedrijf, beschuldigde Habeck zelfs openlijk van liegen over de zogenaamde gevaren van de kerncentrales en het niet kunnen verlengen van hun levensduur. Ook hij waarschuwde dat het onmogelijk is de verloren 4,4 gigawatt te vervangen door ‘groene’ bronnen. (Bovendien lieten de Groenen de gesloten kerncentrales dermate ernstig beschadigen, dat ze nooit meer kunnen worden opgestart.)

Drie tot vier keer hogere stroomprijzen

Desondanks werden de centrales op 15 april ‘gewoon’ gesloten. Minister van Milieu Steffi Lemke (van dezelfde partij) had trots het begin van een ‘nieuw energietijdperk’ aangekondigd, maar ‘vergat’ erbij te vermelden dat de productiekosten van 1 kilowattuur elektriciteit in een kerncentrale 2 cent kost, maar in een thermische (zonne)centrale 20 cent – 10 keer duurder.

De Duitse consumenten en bedrijven hebben dankzij de ‘groene’ energietransitie hun stroomprijzen zien verdrie- tot verviervoudigen. Voor grote industriëlen is de maat dan ook vol. Op een gelekte opname van een bijeenkomst van grote Duitse bedrijven is te horen hoe Theodor Weimer, het hoofd van de Duitse Börse AG (een van de grootste beursbedrijven waar veel high-tech bedrijven bij zijn aangesloten), het beleid van minister Habeck ‘een ramp’ voor het land noemt, en zijn collega industriëlen opgeroepen om ‘in opstand te komen tegen de regering’.

Eind vorig jaar had de oud-topman van Siemens al eens gewaarschuwd dat de ‘groene methode voorbij is’, en grote bedrijven dreigden om te vallen en/of Duitsland zouden gaan verlaten. Dat is precies wat er nu gaande is.

Bestseller ‘Duitsland schaft zich af’ is waarheid geworden

‘Deutschland schafft sich ab’, de spraakmakende mega-bestseller (2010) van Thilo Sarazin, is bewaarheid geworden. De voormalige SPD politicus en spoorwegbaas waarschuwde weliswaar vooral voor de gevolgen van de massale moslim-immigratie, maar zijn woorden zijn eveneens naadloos toe te passen op het klimaatbeleid, dat Duitsland nu ook in economisch opzicht op de rand van de afgrond heeft gebracht.

Indien we ervan uitgaan dat de verkiezingen eerlijk zijn verlopen (en daar mogen in het Westen al enige tijd steeds grotere vraagtekens bij worden geplaatst), dan is het Duitse volk de hoofdschuldige aan hun eigen ondergang. Het gemakzuchtig geworden volk concentreerde zich liever op ‘brood en spelen’, en dacht dat de welvaart vanzelf wel overeind zou blijven. Politici die een ‘heerlijke nieuwe groene wereld’ beloofden, werden klakkeloos geloofd en in het zadel geholpen.

Met verwoestende gevolgen, die zelfs bij een radicale ommekeer nog decennia pijnlijk gevoeld zullen worden. De enige Duitse partij die de zelfmoord van onze Oosterburen wil voorkomen, de AfD, is nu de op één na grootste politieke kracht in het land (vooral onder jongeren), maar wordt door het kartel in media en politiek steevast verketterd en met Nazi’s vergeleken. En dat terwijl juist het beleid van de huidige en afgelopen Duitse regeringen steeds totalitairdere en fascistischere trekken kreeg.

Niet voor niets vergeleek Gabor Steingart, oud hoofdredacteur van Handelsblatt, de machtsovername van de Europese politiek en media door linksgroenliberale klimaatfascisten met de wijze waarop Hitlers Nazi’s in de jaren ’30 stapsgewijs Duitsland in hun greep kregen en alle oppositie wisten uit te schakelen.

Een volk krijgt de regering die het verdient

‘Een volk krijgt de regering die het verdient’, is een bekende en vaak o-zo-ware uitspraak. Gezien de huidige ontwikkelingen (een Derde Wereldoorlog die m.u.v. de NAVO en EU kopstukken niemand wil, klimaatbeleid dat ook aan onze welvaart een einde dreigt te maken), is het al vaker aangehaalde gedicht van Hendrik Mattheus van Randwijk nog toepasselijker: ‘En volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.’

In eigen land lijkt met de geplande bouw van vier nieuwe kerncentrales – weliswaar te laat – eindelijk enig licht te zijn gaan schijnen, maar worden ondertussen nog altijd miljarden aan ‘groen’ en ‘duurzaam’ klimaat- en energiebeleid over de balk gegooid, wat onder meer grote schaarste op het elektriciteitsnetwerk heeft veroorzaakt. Ook wij dienen ons daarom schrap te zetten voor tekorten, rantsoenering, blackouts en torenhoge prijzen, al zal het vermoedelijk niet zo dramatisch worden als voor de arme Duitsers.

Wie zijn billen brandt door in even onware, bedrieglijke als onrealistische klimaatsprookjes te geloven, en niet de moeite neemt zelf na te denken en onderzoek te doen, zal op de blaren moeten zitten. Zodra onze gehersenspoelde kinderen en jongeren straks bijna alles wat ze nu vanzelfsprekend vinden ontvalt en ontdekken dat de hun opgelegde armoede en onvrijheid helemaal niets uitmaakt voor het klimaat, zullen ze hun (groot)ouders ter verantwoording roepen voor hun blinde naïviteit (ook over bijvoorbeeld e-auto’s), goedgelovigheid en gemakzucht. Althans, indien ons volk de aanstaande, nu vrijwel niet meer te vermijden Derde Wereldoorlog zal overleven.

Xander

 

1 reacties :

Anoniem zei

Duitsland en de rest van de EU zal er pas bovenop komen als dat Linkse/ Globalistische/ Communistische tuig opgeruimd is(figuurlijk bedoeld).
Van de Nederlanders is niets te verwachten, dat is over het algemeen genomen een laf volk. Als de bevrijding ergens zal beginnen is het in Frankrijk. Wat het allemaal zo complex maakt is de tweedeling in de maatschappij tussen links en rechts maar ook nog autochtoon en allochtoon. Een burgeroorlog is te verwachten, ook in Nederland waar de autochtonen in de grote steden al in de meerderheid zijn.

Een reactie posten