Benoeming Eppo Bruins als minister toont ware gezicht van ChristenUnie: partijpolitiek boven landsbelang

Datum:
 • vrijdag 14 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  partijpolitiek boven landsbelang


  Mark Jongeneel 14-6-2024


  Benoeming Eppo Bruins als minister toont ware gezicht van ChristenUnie: partijpolitiek boven landsbelang


  In een onthutsende wending heeft Eppo Bruins besloten om zijn rol als minister van Onderwijs in het nieuwe kabinet van de NSC op zich te nemen, ondanks dringende waarschuwingen van zijn eigen partij, de ChristenUnieMirjam Bikker, de huidige leider van de ChristenUnie, sprak haar teleurstelling uit en benadrukte dat de partij Bruins sterk had afgeraden om deze stap te zetten. Deze situatie onthult de ware prioriteiten van de ChristenUnie en roept serieuze vragen op over hun werkelijke inzet voor het landsbelang.

  De ChristenUnie beweert altijd op te komen voor christelijke waarden en het landsbelang, maar de realiteit laat iets anders zien. Het feit dat Bikker openlijk aangeeft Bruins te hebben afgeraden om een cruciale ministerspost te aanvaarden, toont aan dat partijpolitiek binnen de ChristenUnie belangrijker is dan het dienen van het land. Terwijl Nederland te maken heeft met enorme uitdagingen in het onderwijs, waaronder lerarentekorten en een dalende kwaliteit van onderwijs, lijkt de ChristenUnie meer bezig te zijn met interne partijbelangen dan met de broodnodige hervormingen en verbeteringen die Eppo Bruins zou kunnen doorvoeren.

  Dit is niet de eerste keer dat de ChristenUnie haar ware aard toont. Eerder al werd duidelijk dat de partij zich steeds verder van haar oorspronkelijke principes verwijdert en zich in toenemende mate richt op politieke spelletjes. Het weigeren van Bruins' benoeming is slechts een volgend voorbeeld van hoe de partij haar eigen belangen boven die van het volk stelt. Terwijl de partij met mooie woorden de indruk wekt dat ze het beste voor heeft met Nederland, blijken de daden keer op keer anders.

  Het is tijd dat de Nederlandse kiezer wakker wordt en zich realiseert dat de mooie woorden van de ChristenUnie niet meer zijn dan een fa├žade. De benoeming van Eppo Bruins had een kans kunnen zijn om daadwerkelijk een verschil te maken in het onderwijs, maar door de partijpolitieke spelletjes van de ChristenUnie blijft Nederland achter met dezelfde problemen en uitdagingen.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

  Mirjam Bikker mag dan wel zeggen dat de ChristenUnie Bruins wijsheid toewenst in zijn nieuwe taak, maar de bittere ondertoon en de duidelijke afwijzing van zijn benoeming laten zien dat de partij zich meer zorgen maakt over haar eigen positie dan over de toekomst van Nederland. Het wordt hoog tijd dat we als land leiders krijgen die echt om het welzijn van het volk geven in plaats van zichzelf. De ChristenUnie heeft met deze zet wederom bewezen dat ze daar niet toe behoren​

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten