Aan het hof in Brussel: Von der Leyen geeft een bewijs van onschuld aan de Oekraïne voor de EU-toetreding af. Waar leidt dat heen? Geplaatst op 9 juni 2024 door E.J. Bron

Datum:
 • zondag 9 juni 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  In werkelijkheid is de oorlog op een splitsing aangekomen.   Aan het hof in Brussel: Von der Leyen geeft een bewijs van onschuld aan de Oekraïne voor de EU-toetreding af. Waar leidt dat heen?


  Bij de herdenking van D-Day in de voorste rij. Toespraak in het Franse parlement. Toespraak in de Duitse Bondsdag. Reis naar Zwitserland. Ursula von der Leyen geeft een bewijs van onschuld af: Volodymyr Zelensky wordt gevleid zoals sinds het begin van de oorlog niet meer.

  Destijds geloofde men in een overwinning van de Oekraïense David en zijn jonge president. Nu doet men zijn best om Russische aanvallen af te weren. De Zelensky-verering klinkt als een zwanenzang: we hebben je eindelijk afgeschreven, maar je zult niet kunnen zeggen dat we niet aan je zijde zouden hebben gestaan.

  In werkelijkheid is de oorlog op een splitsing aangekomen. Beide kunnen verliezen, wat noch het Westen noch Rusland zich kan veroorloven. Het gezichts- en machtsverlies zouden te groot zijn. Voor het alternatief, een escalatie tot de atoomoorlog, zullen beide hopelijk terugdeinzen.

  Blijft over het stoppen van de gevechten. Moskou is daartoe bereid, de Oekraïners sowieso, en steeds meer Europeanen en Amerikanen.

  Alleen Zelensky maakt dat van groteske voorwaarden afhankelijk – totale aftocht van Rusland, Poetin & Co. voor een krijgsraad. Over dit “vredesplan” zal men in Zwitserland discussiëren.

  Maar dat was het dan al. De dagen van Zelensky zijn geteld. Het Westen heeft altijd benadrukt dat Kiev beslist wanneer er onderhandeld wordt. Als daarvoor een nieuwe president nodig is, dan kan dat gereld worden.

  Bron:
  weltwoche.ch
  Door: Wolfgang Koydl

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten