Waarom Ministerie van VWS de grootste zorgfraudeur op de ‘vrije markt’ is

Datum:
 • donderdag 9 mei 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Er werken in Nederland meer mensen AAN dan IN de zorg.


  9-5-2024


  Waarom Ministerie van VWS de grootste zorgfraudeur op de ‘vrije markt’ is

  Er wordt voor miljarden gefraudeerd in de zorg in Nederland. Ondertussen mijden steeds meer mensen de dokter omdat ze hun zorgpremie niet meer kunnen betalen en storten onze wegen en bruggen in omdat er geen geld is voor de infrastructuur. Is het aan banden leggen van de marktwerking in de zorg de oplossing? Of is het niet marktwerking, maar juist overregulering die onze zorg ziek maakt?

  Hoe meer regeltjes, hoe meer ruimte om die te breken en hoe meer verantwoordelijkheid er afgeschoven kan worden. Zorgmedewerkers zijn tegenwoordig veredelde administratief medewerkers in plaats van zorgverleners. Er werken in Nederland meer mensen AAN dan IN de zorg. Zorgverzekeraars zijn makelaars geworden. Dat is lucratieve business. En waar grote geldstromen zijn, zijn ook grote graaiers. Het geld ligt namelijk voor het oprapen als niemand door de wirwar aan regels die de overheid de ‘vrije markt' heeft opgelegd nog in staat is, of überhaupt hoeft te controleren of het wel klopt wat er gedeclareerd wordt bij de verzekeraar en of buurvrouw Beppie wel echt die tien uur zorg krijgt die haar door thuiszorgbureautje Handige Harry is beloofd bij het intakegesprek. En of Marloes en Jasper inderdaad de tachtig uur kraamzorg hebben gekregen waar zij volgens het kraamzorgprotocol recht op hebben. 

  In plaats van de zorg zo in te richten dat artsen en verpleegkundigen honderd procent van hun tijd aan zorg kunnen besteden verlamd de overheid juist de zorg door een overvloed aan regels en protocollen. 

  Alles wat de overheid aanraakt wordt duurder en slechter. En de Staat zit nog steeds vuistdiep in de zorg.

  NieuwRechts


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Tegenwoordig reist het aantal ambtenaren de pan uit en die moeten allemaal betaald worden uit het belasting geld wat de hard werkende burgers moeten opbrengen. het is dus niet vreemd dat we steeds meer belasting moeten betalen. Als dit Communistische systeem met al die ambtenaren zo doorgaat dan worden de belastingen nog veel hoger en de controles steeds heftiger.

  Een reactie posten