Verbazing over oproep WHO: ‘Is dit echt? Holy shit, dit is echt’

Datum:
 • dinsdag 21 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Ja, echt.  Robin de Boer 21-5-2024
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:30

  De WHO roept mensen in een bericht op sociale media op een mondkapje te dragen in drukke binnenruimtes om je te helpen te beschermen tegen COVID-19, griep en andere luchtwegaandoeningen.

  Ja, echt.

  De WHO heeft bij het bericht een illustratie geplaatst waarop allemaal blije mensen met mondkapjes te zien zijn op een groentemarkt. ‘Ik draag nog steeds een mondkapje in drukke binnenruimtes, omdat dat mijn kans op het krijgen van COVID-19, griep en andere luchtwegaandoeningen vermindert’, staat erbij.

  Deze ziektes blijven een bedreiging vormen voor met name ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen, en mondkapjes helpen je daartegen te beschermen, beweert de WHO.

  Is dit echt?

  Het bericht doet de wenkbrauwen fronsen. “Is dit echt? Holy shit, dit is echt,” reageert jurist Stan Baggen. “Ik begin zo langzamerhand te geloven dat desinformatie inderdaad wel een probleem is.”

  “De WHO blijft inzetten op gedragsbeïnvloeding,” merkt medisch adviseur Wendy Mittemeijer op.

  Mondkapjes zijn ingezet tijdens corona als gedragspsychologische interventie om de urgentie en compliance aan de maatregelen hoog te houden. Dit is onder andere toegegeven door minister Ollongren.

  Ook uit documenten van de gemeente Amsterdam en Wob-onderzoek blijkt dat mondkapjes als gedragsexperiment zijn ingezet. De WHO blijft desondanks het dragen van mondkapjes, zelfs met kinderen afgebeeld op de campagneposter, promoten.

  Ander doel

  “Laten we de banden met de WHO verbreken, ter bescherming van onze kids!” aldus Mittemeijer.

  Huisarts Frank Peeters vult aan: “Enkel al hierom zou het pandemieverdrag van de WHO door geen enkel land mogen ondertekend worden. Ze volgt de wetenschap niet door mondmaskers aan te raden voor respiratoire virussen, ze jaagt onnodige angst aan en heeft dus blijkbaar een ander doel dan de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren.”

  “Dit is dus de WHO, waarvan demissionair D66 nog even een verdrag heeft doorgedrukt, tegen de wil van de Tweede Kamer,” zegt Maarten van den Berg. “Anti-science!”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als die toverheks van D'66, Pia Dijkstra geheten, haar zin krijgt staat ons nog veel meer WHO ellende te wachten. Die tut hola maakt deel uit van een demissionair kabinet, maar ze regeren door alsof het een dictatuur is. Ze kunnen dit doen omdat ze uit de wind gehouden worden door de criminele media en de nog criminelere rechtspraak.

  Een reactie posten