Steun uit onverwachte hoek: D66-prominent pleit voor Geert Wilders als minister-president

Datum:
 • donderdag 23 mei 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Rinnooy Kan is duidelijk: “Ik zou hopen dat uiteindelijk Geert Wilders de rol van minister-president gaat vervullen.....


  DDS 23-5-2024


  Steun uit onverwachte hoek: D66-prominent pleit voor Geert Wilders als minister-president

  Steun uit onverwachte hoek voor PVV-leider Wilders >Geert Wilders. Voormalig SER-voorzitter en D66-prominent Alexander Rinnooy Kan heeft in een gesprek met BNR duidelijk gemaakt dat Wilders de minister-president moet worden. Volgens de D66‘er past dit bij de verkiezingsuitslag en benadrukt hij dat de rol die “traditioneel zijn kant uitkomt, ook door hem vervuld zou moeten worden.’
  Nu is het ook weer niet zo dat de D66’er vol op het PVV-orgel gaat, en schaart zich dan ook achter de uitspraak van Rob Jetten na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord die het bestempelde als ‘luchtkastelen op drijfzand’. Volgens de partij worden er te hogen verwachtingen gesteld met een enorm zwakke onderbouwing. “Onwenselijk voor een akkoord waar een kabinet mee aan de slag moet” zei Rinnooy Kan.
  Als het gaat om het plaatsen van ‘de poppetjes’ is Rinnooy Kan duidelijk: “Ik zou hopen dat uiteindelijk Geert Wilders de rol van minister-president gaat vervullen. Ik vind dat passen bij de verkiezingsuitslag, ik vind het passen bij de verantwoordelijkheid die hij draagt als lijsttrekker en aanvoerder van de grootste partij.”
  Volgens Rinnooy Kan heeft Wilders eerder al benadrukt heel graag premier te willen worden, en dat – met het definitief afzwaaien van Ronald Plasterk – deze optie wellicht toch weer op tafel moet komen te liggen. “Ik denk dat hij het hoort te doen en ik hoop dat de andere coalitiepartijen hun opvatting zullen aanpassen en hem die ruimte zullen bieden.”
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
  De formerende partijen praten vandaag verder over de invulling van de premier en ministers. Gisteren grapte Wilders in het formatiedebat nog dat als een van de overige formerende partijen hem alsnog zouden aandragen als premier, hij daar eerst een nachtje over zou moeten slapen. Het is in ieder geval duidelijk dat de PVV zich houdt aan de afspraak om alle leiders van de partijen plaats te laten nemen in de Tweede Kamer.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het is toch te idioot voor woorden dat de verreweg grootste partij van Nederland niet de Premier van Nederland mag leveren?
  Media en Links doen er alles aan om Nederland naar de ondergang te leiden ipv. dat ze Nederland van de ondergang willen redden. Verstandige mensen zeggen hun krant abonnement op en lezen het alternatieve nieuws, kost weinig of niets en is vaak de realiteit.

  Een reactie posten