Ondanks EU-verbod op verbrandingsmotoren: Mercedes neemt afscheid van “Electric only”-strategie

Datum:
 • maandag 20 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Uiteindelijk zou de klant beslissen, aldus de chef van het concern. 

  Ondanks EU-verbod op verbrandingsmotoren: Mercedes neemt afscheid van “Electric only”-strategie

  Mercedes-Benz lijdt verlies met zijn elektrische auto´s en keert brouwvol terug naar de verbrandingsmotor.

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Al lang voordat de Europese Unie besloten heeft dat er vanaf 2035 geen nieuwe diesel- en benzineauto´s meer mogen worden toegelaten, hebben Europese autoproducenten in vooruitsnellende gehoorzaamheid hun strategie veranderd.

  Flop: helft van de omzet met elektrische auto´s

  Ook Mercedes-Benz. Daar volgde men tot de laatste algemene vergadering de “Electric only”-strategie: weldra moesten er alleen nog maar elektrisch aangedreven Mercedessen verkocht worden. Al na een jaar wilde het concern de helft van zijn omzet met elektrische auto´s en Plug-in-Hybride verdienen.

  Ingehaald door de realiteit

  Maar dat wordt niks. Op grond van de zwakke vraag naar elektrische auto´s – vooral ook op de Chinese markt – verklaarde de bestuursvoorzitter Ola Källenius begin mij dit voornemen weliswaar nog niet voor beëindigd, wel echter voor tweederangs: De transformatie zou echter langer kunnen duren dan gedacht.

  Uiteindelijk zou de klant beslissen, aldus de chef van het concern. En die wil geen elektrische auto´s. Het concern buigt daarmee voor de realiteit en zal vanaf nu de productie van auto´s met verbrandingsmotoren niet verder verwaarlozen.

  Bron:
  unzensuriert.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)  0 reacties :

  Een reactie posten