Nu te zien: NH-documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'

Datum:
 • zaterdag 25 mei 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Hoe kon het gebeuren dat The Beatles als beroemdste band ter wereld op 6 juni 1964 in het West-Friese Blokker belandden? 


  NH 24-5-2024


  Zie HIER de uitzending


  Hoe kon het gebeuren dat The Beatles als beroemdste band ter wereld op 6 juni 1964 in het West-Friese Blokker belandden? Hoe beleefden de bezoekers de unieke optredens van die dag en wat is 60 jaar na dato de nalatenschap van deze historische gebeurtenis? De antwoorden op deze en veel andere vragen worden beantwoord in de NH-documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'. Aangepast 24 mei 2024, 20.29 uur · Door: Tom Jurriaans & Michiel Baas

  In ‘The Beatles & het wonder van Blokker’ blikken NH-verslaggevers Tom Jurriaans en Michiel Baas terug op ‘B-day’. Ook Beatle-kenner Gert Elzinga werkt mee aan de documentaire.

  Aan het woord komen onder meer betrokkenen. Want hoe kon het gebeuren dat The Beatles naar het West-Friese tuindersdorp kwamen, en niet naar bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag? Wie was organisator Ben Essing? En welke rol speelde hij? 

  Uniek audio- en filmmateriaal

  Met verschillende bezoekers gaan we terug naar de veilinghal Op Hoop van Zegen, heilige grond voor iedere Beatles-fan. En met een andere belanden we op de begraafplaats, waar een indrukwekkend verhaal volgt. Daarnaast komt er uniek audio- en filmmateriaal aan bod, dat nog nooit eerder is vertoond.

  De documentaire geeft een uniek inkijkje aan alle Beatles-fans en is een aanrader voor iedereen die gelooft in muzikale sprookjes. 

  NH  0 reacties :

  Een reactie posten