Kijk! Thierry Baudet voorspelt: 'Deze man wordt premier van Nederland in het nieuwe kabinet...'

Datum:
 • maandag 20 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • FVD-leider Thierry Baudet is dit weekeinde langs gekomen bij PowCast, dat is een podcast van Powned.


  20-5-2024


  Hoewel Baudet op tv nergens langs mag komen is hij wél welkom bij die podcast van de NPO... en daar maakte hij dankbaar gebruik van. Hij gebruikte de mogelijkheid namelijk om te voorspellen wie de premier wordt van het komende PVV-VVD-NSC-BBB kabinet. En nee, dat is niet Ronald Plasterk.


  De twee presentatoren van PowCast - wie hen kent mag het zeggen - vroegen Baudet hoe het toch komt dat Plasterk niet al direct geregeld is als premier... en of het tijdens de onderhandelingen voor een kabinet niet zo is dat het premierschap daar een centrale rol in speelt? Met andere woorden, hoe kan het dat dit nog een item is?

  "Ik kan meerdere verklaringen verzinnen," aldus Baudet, "en één kan zijn dat ze niet willen dat die naam de aandacht wegneemt van de inhoud. Dat ze willen dat het eerst nu om hun ideeën gaat, dat zij dat kunnen presenteren, en dat dan echt bewust pas woensdag ofzo bij het Kamerdebat een naam wordt gepresenteerd."


  Niet Plasterk


  Maar die naam is volgens hem niet Ronald Plasterk (volgens mij ook niet!). "Kijk, Plasterk is natuurlijk 40 jaar lang prominent lid van de socialistische Partij van de Arbeid geweest," aldus de FVD-leider. "Dat is natuurlijk heel merkwaardig, dat die dan de premier van 'het meest rechtse kabinet ooit' zou worden, zoals het genoemd wordt."


  "Bovendien is Plasterk een intellectueel. Dat is ook waar ík hem mag, en waarom ik een goede verstandhouding met hem heb. Hij houdt ook van ideeën, hij houdt van boeken, hij houdt van kunst. Het is een intellectueel mens. Maar dat is waar Geert een broertje dood aan heeft, aan dat soort mensen," ging Baudet verder.

  "Geert zelf is absoluut géén intellectueel. Hij is gewoon een populistisch politicus. Het enige dat Geert leest is de Donald Duck," legde Baudet daarop uit. Eén van de presentatoren begon daarop te lachen, maar Baudet zei dat dit niet bedoeld was om Wilders te beledigen - dit is wat hij zélf over zijn leesgedrag zegt. Dit werd bevestigd door de ándere presentatrice. Die loopt regelmatig rond in Den Haag en zegt, inderdaad, dat Wilders dat over zichzelf zegt. Hij is niet geïnteresseerd in boeken. Hij leest de Donald Duck om te ontsnappen, en dat is het.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!


  Maar wie dan wel?


  Met andere woorden, Plasterk is eigenlijk iemand met wie Wilders niet goed overweg kan. Het enige aan Plasterk dat hij prettig vindt is dat de man kritisch is op zijn eigen partij qua immigratie en klimaat. Maar het is nadrukkelijk niet zo dat Plasterk en Wilders politiek óf intellectueel op één lijn zitten.

  Dat brengt ons natuurlijk bij de vraag: wie wordt dan wél premier.
  Wat dat betreft heeft Baudet een heel interessant voorgevoel. Het is een naam die nog door niemand genoemd is... maar toen hij de persoon noemde reageerde de PowCast-dame meteen met een positieve reactie. "Ja, dat klikt wel bij mij!" zei ze.

  "Ik heb niet meer informatie dan jullie," begon Baudet zijn voorspelling. "Het kan elk moment gebeuren dat het tóch Ronald Plasterk wordt. Dan zeg ik, 'oh, interessant, spannend.' Maar er zijn twee redenen waarom ik over twijfel."

  "Mijn gevoel zegt dat het ook wel een afleidingsmanoeuvre zou kunnen zijn," ging hij verder. Het Powned-kakelkipje zei daarop: "MONA KEIJZER!" Daar gaat natuurlijk niemand serieus op in. Wilders gaat echt niet een gekozen huidig Kamerlid uit een andere fractie premier maken. Dat doet hij niet.

  "Nou, ik dacht zelf aan Gert-Jan Oplaat," was de reactie van Baudet. Dat is een oude politieke vriend van Geert. Die is samen met Geert toen weggegaan bij de VVD toen hij zijn PVV begon. Toen is Oplaat weer teruggekrabbeld, [maar dat gebeurde] met hartenzeer is hij uit de politiek gegaan."

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!

  Dus een band met Wilders. Maar dat is niet de enige coalitiegenoot met wie Oplaat een goede verstandhouding heeft. "Toen heeft hij BBB opgezet," legde Baudet uit. "En hij is een oude vriend - komt uit hetzelfde gebied, een oude Twentenaar - als Pieter Omtzigt. Dus toen dacht ik: het is een VVD'er, een vriendje van Geert, heeft BBB opgezet, én is een echt al dertig jaar een maatje van Omtzigt."
  "Dat zou ook kunnen. Dat ze nu een rookgordijn [opwerpen], en dan opeens wordt het iemand anders."
  "Als dat klopt, dan, het klopte heel erg in mijn hoofd," was de reactie daarop van de presentatrice. "Ik houd hier nu echt heel erg rekening mee."
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten