Gelazer

Datum:
 • vrijdag 3 mei 2024
 • in
 • Categorie:
 • Welk nut dient het dan wel?

     Gelazer


  (Door: Ines van Bokhoven)

  Over het gelazer dat we morgenavond ongetwijfeld gaan zien bij de Herdenking:

  1] Zal het de oorlog tussen Gaza en IsraĆ«l stoppen? Nou, dat denk ik niet. Een simpele demo in A’dam zal weinig indruk maken.
  2] Zal het mensen bewust maken van wat daar gaande is? Nou, dat lijkt me niet, iedereen weet het al en heeft er al een mening over.
  3] Zal het iets van rechtvaardigheid brengen t.o.v. alle oorlogen en onrecht in de wereld? Nou, dat lijkt me niet: een enkele demo is weinig waard
  .

  Welk nut dient het dan wel? Nou, DAT is in elk geval duidelijk: het deugsentiment van de deelnemers – die het liefste deugen ten koste van anderen. En hoe hoger die prijs voor anderen is, hoe enthousiaster ze worden. Het dient dus geen enkel doel behalve anderen dwarszitten, de Herdenking verkloten, mensen pesten en afzeiken, een nationaal moment verstoren en zichzelf onsterfelijk gehaat maken. Enfin. Op naar de Europese verkiezingen, waar links er alweer voor heeft gezorgd dat rechts een prachtige overwinning zal boeken. Want WIE pikt in godsnaam dit soort getreiter dat geen enkel ander doel dient dan treiteren? Dank jullie wel!

  Geplaatst door:
  E.J. Bron (via X/Twitter; Ines van Bokhoven)
  (www.ejbron.wordpress.com)  0 reacties :

  Een reactie posten