FVD Europa lijsttrekker Ralf Dekker NIET onder indruk van regeerakkoord: 'Doorgaan met EU, Oekraïne én duurzaamheid'

Datum:
 • vrijdag 17 mei 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Ralf Dekker is in principe blij met het akkoord dat gesloten is tussen PVV, VVD, NSC en BBB.


   doorMichael van der Galien 16-5-2024


  Het is een verbetering ten opzichte van het kabinet Rutte IV. Maar, zegt de FVD-lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen die in juni plaatsvinden, inhoudelijk valt het tegelijkertijd helaas wel degelijk wat tegen. Er zijn te veel onderwerpen die niet behandeld worden, of die toch te veel doorgaan op de wijze waarop het kartel het de afgelopen jaren heeft gedaan.


  "De intenties en prioriteiten van deze coalitie spreken me in ieder geval meer aan dan die van de zittende groep, zegt Dekker tegen De Dagelijkse Standaard. "Maar," gaat hij verder, "daar is wel alles mee gezegd."

  Er zijn namelijk inhoudelijk problemen met dit akkoord. Soms komt dat doordat de coalitiepartijen niet ver gaan, soms omdat er helemaal niets gedaan wordt met serieuze problemen... en op andre punten gaat de nieuwe coalitie helaas eigenlijk door met het al bestaande beleid (hoewel minder vergaand).

  "Fundamentele doorbraken ben ik niet echt tegengekomen," legt de FVD'er uit. "We blijven ‘constructief lid van de EU’, we werken hard samen in de NAVO voor Oekraïne tegen de ‘Russische agressie’ met 2% wettelijk vastgelegd. We gaan nog steeds voor de ‘waterstoftransitie’, duurzaamheid en windmolens, zij het dan op zee."
  Met andere woorden, zegt Dekker, op die punten is het nieuwe akkoord gewoon het oude beleid in een nieuw jasje. Dat is niet waar FVD op hoopte.
  "Er komt slechts iets meer ruimte voor boeren en vissers," gaat hij verder. "De nieuwe coalitie wordt een beetje strenger op asiel, maar er komen geen strakke quota of remigratievoorstellen."

  "De punten over rode diesel en 130 km/u zijn goed, maar ze gaan ook gewoon door met het klimaatakkoord," stelt Dekker daarop. "Ik lees in het akkoord niets over het WHO pandemie-verdrag, en de oprukkende censuur gaat door. Het is ook opvallend dat de Spreidingswet gelukkig wordt ingetrokken, maar dat dit helaas niet geldt voor de pensioenwet."

  Kortom, zegt de FVD-leidsman, "we blijven binnen de huidige kaders (EU, NAVO, etc.) opereren waarbij we iets minder dan nu op alle terreinen het beste jongetje van de klas proberen te zijn."

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we BLIJ met ELKE rechtse politiek. Wij staan voor ons land, ons volk, en onze cultuur. De komende jaren gaan we dit kabinet zo ver naar rechts trekken als mogelijk is. Deel jij dat doel? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor een mooi, rechts Nederland!

  Linkse opiniemakers hebben heel fel gereageerd op het akkoord - met tranen zelfs. Zij zeggen het allemaal heel erg te vinden. Maar zoals de reactie van Dekker duidelijk maakt - en wij hebben dit vandaag ook al uitgelegd - is het formatieakkoord helemaal niet schokkend. Het is een heel Haags akkoord. Het is zeker wát rechtser dan het huidige beleid, maar dit is geen populistische, conservatieve en rechtse revolutie. Zoals Dekker uitlegt is het eigenlijk niet eens een populistische, conservatieve en rechtse hervorming - hoewel er natuurlijk terdege goede plannen instaan.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten