Bizar, nietwaar?

Datum:
 • woensdag 8 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  ...helaas verloren is gegaan aan de groene hobby’s van voornoemde personen.
  Bizar, nietwaar?


  In 2009 was het totale pensioenvermogen € 676 miljard en vandaag de dag is dit pensioenvermogen gegroeid met factor 3 tot € 1.800 miljard. Een formidabele groei – met inflatie – is gerealiseerd.

  Toch schrijven de media dat de financiële toestand van de pensioenfondsen allesbehalve florissant zou zijn. De reden: dit sprookje is door de overheid met de Nederlandsche Bank (sinds 1-1-2007 toezichthouder van de pensioenfondsen) in haar kielzog aan de media verteld en de media zijn de betaalde hoeren van de overheid, dus die schrijven waartoe de overheid hen verplicht. 

  Door de ECB wordt een rentepercentage berekend, dat afgeleid is van de rentetarieven van de ECB. Dit gegeven, kengetal, wordt gebruikt om te controleren of de dekkingsgraad voldoende is om tot in de verre toekomst de uitbetaling te garanderen. Een kul redenatie, daar men kans heeft gezien om in 15 jaar het pensioen vermogen driemaal te laten groeien.

  Het enige doel van pensioenfondsen is om kapitaal te genereren, opdat de uitkering, waarvoor men gedurende het werkzame leven heeft gespaard, in ieder geval inflatie vast is. Niets is minder waar! Zonder daarvoor de leden die – verplicht – zijn aangesloten bij een pensioenfonds hierover te informeren, hebben bij het ABP omhooggevallen figuren zoals Paul Rosenmöller (GL) en Corien Wortmann (CDA) besloten om de beleggingen van de sterk renderende beleggingen bij Shell af te stoten en zich meer en meer te richten op ‘duurzaamheid’. M.a.w. de dames en heren ‘bestuurders’ gebruiken uw zuurverdiende centjes, die u verplicht moet afstaan, om zich te wentelen in deugdzaamheid.

  Indien dit zo zou doorgaan, dient u er rekening mee te houden dat binnen 10 à 15 jaar uw pensioeninleg helaas verloren is gegaan aan de groene hobby’s van voornoemde personen.

  Bron:
  uwonvrede.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten