Uit rapport blijkt dat bijna 6 op de 10 artsen in de VS tussen 2013 en 2022 meer dan 12 miljard dollar hebben ontvangen van grote farmaceutische bedrijven

Datum:
 • zaterdag 6 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •     Uit een rapport blijkt dat bijna zes op de 10 artsen in de Verenigde Staten tussen 2013 en 2022 ........

  6-4-2024


  ....meer dan 12 miljard dollar aan betalingen ontvangen van grote farmaceutische bedrijven.

  Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoekers aan de Pennsylvania State University, waaruit bleek dat ongeveer 57 procent van de artsen tussen 2013 en 2022 ongeveer 12,1 miljard dollar ontving van fabrikanten van medische apparatuur en farmaceutische medicijnen, schrijft Ava Grace.

  “Ondanks bewijs dat financiële belangenverstrengeling het voorschrijven door artsen kan beïnvloeden en het vertrouwen van patiënten in medische professionals kan schaden, blijven dergelijke betalingen alomtegenwoordig,” schreven de onderzoekers.

  De onderzoekers gebruikten gegevens van het platform Open Payments – een openbaar toegankelijke nationale database waarin bedrijven in geneesmiddelen en medische apparatuur betalingen en geschenken aan artsen bekendmaken – voor hun onderzoek. Ze ontdekten dat van augustus 2013 tot augustus 2022 Amerikaanse fabrikanten van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen meer dan 85 miljoen individuele betalingen deden aan 826.313 van de meer dan 1,4 miljoen artsen in de Verenigde Staten die daarvoor in aanmerking kwamen.

  De betalingen die de onderzoekers in hun studie opnamen, waren zowel in contanten als in niet-contante equivalenten. De meeste betalingen gingen naar consultingdiensten en niet-consultancyvergoedingen, zoals betalingen voor het optreden als spreker. Artsen werden ook overladen met eten en drinken, reis- en verblijfskosten, entertainment, onderwijs, beurzen, liefdadigheidsbijdragen, honoraria en andere soorten giften anders dan in contanten.

  Orthopedische chirurgen ontvingen grootste totaalbedrag

  Negenendertig medische specialismen werden geanalyseerd in het onderzoek en de onderzoekers ontdekten dat orthopedische chirurgen het grootste totaalbedrag aan betalingen ontvingen, namelijk $1,36 miljard. Na orthopedische chirurgen waren de specialismen die het grootste totaalbedrag aan betalingen ontvingen neurologen en psychiaters, die $1,32 miljard ontvingen, en cardiologen, die $1,29 miljard ontvingen.

  Hoewel de mediane betaling aan artsen $48 was, waren de betalingen aan de 0,1 procent beste artsen veel hoger en verschilden ze per specialisme. Het gemiddelde bedrag dat aan deze topklasse van artsen werd betaald was $4.826.944 voor orthopedische chirurgen, $3.197.675 voor cardiologen en $2.588.819 voor neurologen en psychiaters.

  Andere specialismen die veel verdienen zijn hematologie en oncologie ($825 miljoen), interne geneeskunde ($588 miljoen), endocrinologie ($546 miljoen), huisartsgeneeskunde ($479 miljoen), reumatologie, allergie en immunologie ($464 miljoen), dermatologie ($462 miljoen) en gastro-enterologie ($441 miljoen). De laagste verdieners waren kinderartsen.

  Vijfentwintig geneesmiddelen en medische hulpmiddelen waren geassocieerd met de grootste betalingen. Ongeveer 94 procent van de betalingen was geassocieerd met een of meer van de 25 op de markt gebrachte medische producten.

  Bij de geneesmiddelen waren de grootste betalingen voor de bloedverdunners rivaroxaban – verkocht door Bayer onder de merknaam Xarelto – en apixaban – verkocht door Pfizer als Eliquis. Beide zijn medicijnen die worden gebruikt om bloedstolsels en beroertes te voorkomen bij mensen met atriumfibrillatie.

  Ze werden gevolgd door het psoriasismedicijn adalimumab, dat door AbbVie wordt verkocht als Humira, en canaglifozin en empagliflozin, die beide worden gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. De eerste wordt door Johnson & Johnson verkocht als Invokana en de tweede door Eli Lilly als Jardiance.

  Het belangrijkste medische hulpmiddel met betrekking tot betalingen door de industrie was het Da Vinci chirurgisch systeem – een robotchirurgisch systeem. Wereldwijd zijn er meer dan 60.000 chirurgen getraind op de Da Vinci en fabrikant Intuitive Surgical voert een agressieve campagne om meer chirurgen te trainen in het gebruik ervan.

  Bekijk deze clip van Real America’s Voice waarin Dr. Pierre Kory vertelt over de omvang van de corruptie bij de FDA en hoe Big Pharma het erger maakt.

  Deze video komt van het GalacticStorm kanaal op Brighteon.com.


  Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het is een gegeven dat ook Nederlandse artsen bij congressen in de watten gelegd worden, buiten de financiële douceurtjes die ze ontvangen. Veel artsen waren er ook tuk op om iedereen te vaccineren hoewel ze wisten dat het een experimenteel middel betrof. Artsen zijn net mensen, als er wat te verdienen is zijn ze er als de kippen bij en dan wordt hun afgelegde eed voor alle gemak maar even bij het oud vuil gezet.

  Een reactie posten