Staatssecretaris van VWS: de overheid is uw enige bron van waarheid

Datum:
 • vrijdag 5 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Wat een gestoorde lezing van de grondwet.


  Robin de Boer  5-4-2024


  Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:37

  Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen wijt de dalende vaccinatiegraad in Nederland onder andere aan ‘desinformatie’. Hij geeft daarom aan dat hij maatregelen aankondigt tegen het verspreiden van ‘desinformatie’.

  Gideon van Meijeren vindt dit zorgwekkend, want in feite betekent dat gewoon meer censuur, zo zei hij in de Tweede Kamer.

  Tijdens een discussie die ze hadden over dit onderwerp deed Van Ooijen een aantal zeer opmerkelijke uitspraken. Hij zei dat hij de grondwettelijke opdracht heeft om de volksgezondheid te beschermen. “Die taak ligt hier, bij mij, bij de regering. Als ik constateer dat vanwege desinformatie op sociale media veel mensen twijfels, onnodige twijfels, hebben over vaccineren die ze voorheen niet hadden, dan heb ik de opdracht, de verantwoordelijkheid en de grondwettelijke taak om daartegen op te treden. Dat is de verantwoordelijkheid die ik heb,” stelde hij.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Wat een machtsvertoon

  Fractievolger van FVD in Haarlem Leroy Alberts wist niet wat hij hoorde: “Het God-complex van jouw overheid is van een waanzinnig stuitend niveau. Wat een machtsvertoon. Dit zal echt als groot schandaal de geschiedenis ingaan. Wat een gestoorde lezing van de grondwet.”

  “Ik heb niet geturfd, maar minstens tientallen keren geloof in ‘de wetenschap’ en wantrouw ‘desinformatie’ in het uiterst slappe praatje van staatssecretaris Van Ooijen,” zegt oud-Statenlid DaniĆ«l Osseweijer. “Waarschijnlijk in de hoop het feitenrelaas van Van Meijeren enigszins te temperen. Niet gelukt, knul.”

  Wij zijn uw enige bron van waarheid

  Dit doet denken aan uitspraken die toenmalig premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern in maart 2020 deed.

  “We delen elke dag de meest actuele informatie met u. U kunt ons vertrouwen als informatiebron,” zei Ardern in Rotorua tegen journalisten. “Voelt u zich vrij om covid19.govt.nz te bezoeken, negeer de rest. Wij zijn uw enige bron van waarheid.”

  “Neem al het andere wat u ziet met een korrel zout,” aldus de premier. Ze zei ook dat desinformatie ‘de paniek aanwakkert’.

  “Als u dat soort berichten ziet, onthoud dan dat het niet de waarheid is, tenzij u het van ons hoort,” zei Ardern.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wat is fake nieuws? Is dat de regelmatige boodschap dat er een tekort aan drinkwater is vanwege een neerslagtekort terwijl Nederland bijna de Noordzee in spoelt vanwege alle nattigheid? Of is het fake nieuws dat we regelmatig verhalen te horen, lezen of te zien krijgen dat er weer wateroverlast is vanwege het Klimaat terwijl de spuisluizen dicht blijven bij laag water? Zoals onlangs ook weer het geval was bij spuisluizen die ondanks de hevige regenval ,dicht bleven terwijl er wateroverlast was zou je je heel misschien kunnen afvragen waarom die spuisluizen dicht bleven, is dat van Hogerhand opgelegd, of is de top van Waterstaat en de Waterschappen zo dom? In beide gevallen is het een zeer verontrustende ontwikkeling waarbij mensen zullen omkomen.

  Een reactie posten