Schokkend! Timmermans dreigt door. Waar is de zelfreflectie bij GroenLinks/PvdA? #DDDF

Datum:
 • maandag 29 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De parallellen met Pim Fortuyn zijn onmiskenbaar.  28-4-2024


  In de vorige aflevering van Dwars Door De Formatie ging Maurice de Hond er nog vanuit dat Timmermans wel een vorm van, nou excuses is misschien een groot woord, maar een vorm van mea culpa zou doen voor zijn dreigement aan het adres van Wilders. Maar voor de Telegraaf-camera van Pim Sedee deed Timmermans er juist nog een schepje bovenop. 'Ik vind het schokkend,' zegt De Hond daarover. Hij moet beseffen dat er mensen in zijn achterban zijn die het wel degelijk als een oproep interpreteren. Hij had moeten zeggen: Het laatste wat ik hiermee bedoelde was mijn volgelingen op te roepen om iets anders te doen dan wat binnen een rechtsstaat en democratie past. Maar dat deed hij niet. De parallellen met Pim Fortuyn zijn onmiskenbaar. 'Ik kan me nog goed herinneren wat er gebeurde de laatste zes maanden voordat Fortuyn werd vermoord,' zegt de Hond. 'Fortuyn heeft meerdere keren gewaarschuwd... Jullie zijn me aan het demoniseren. En hij was ook bang dat hij vermoord zou worden. Dat weet ik. Ik had vrij goede contacten met hem.

  En dat gebeurde ook echt. Hij werd als de grote vijand neergezet. Met die historie, die Timmermans ook kent, had hij nu anders moeten reageren.' De hele uitzending van DDDF kijk je hier op YouTube of reclamevrij op DwarsNieuws.nl. Ook beschikbaar als podcast.

  0 reacties :

  Een reactie posten