Rutte IV: Een demissionair kabinet met maling aan democratie - Nu weer weigert minister Weerwind (D66) een motie uit te voeren!

Datum:
 • donderdag 25 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het demissionaire kabinet-Rutte IV laat keer op keer zien dat het lak heeft aan de fundamenten van onze parlementaire democratie.

  DDS 24-4-2024

  In een schrijnend voorbeeld van deze trend weigert minister van Rechtsbescherming, D66'er Franc Weerwind, een motie van de Tweede Kamer uit te voeren – een motie die duidelijk het sentiment van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt. Weerwinds arrogantie is symptomatisch voor de huidige bestuurscultuur: "In de Tweede Kamer deelde ik mijn bezwaren tegen de motie, die ik zowel inhoudelijk als procedureel onbehoorlijk vind. Het transgender wetsvoorstel en de transgenderpersonen om wie het gaat verdienen een debat," zegt hij.
  Laten we duidelijk zijn: Weerwind torpedeert niet alleen het wetgevingsproces, hij negeert de wil van het volk. Dit is geen kleinigheid. Het is een fundamentele dreiging voor de rechtsstaat waarin de Tweede Kamer, als direct gekozen vertegenwoordiging van het volk, wordt ondermijnd door een demissionaire staatssecretaris die denkt dat hij boven de wet staat.

  Waar haalt zo’n minister (‘minister’ betekent nota bene ‘dienaar’) het lef vandaan om een motie van de Tweede Kamer, dat wil zeggen een bevel van het orgaan dat de taak en plicht heeft de soeverein van dit land, DE NEDERLANDSE BEVOLKING, te vertegenwoordigen, niet uit te voeren?

  Franc Weerwind
  Franc Weerwind
  @ministervRB

  Ik weiger de motie uit te voeren, omdat het een zorgvuldig wetgevingsproces torpedeert en het de kans ontneemt om over deze belangrijke wet de dialoog met de Kamer te voeren.

  1.5K
  Reply
  De reactie van FVD Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen is dan ook niet meer dan terecht: "Waar haalt zo’n minister het lef vandaan om een motie van de Tweede Kamer, dat wil zeggen een bevel van het orgaan dat de taak en plicht heeft de soeverein van dit land, DE NEDERLANDSE BEVOLKING, te vertegenwoordigen, niet uit te voeren?" Dit is precies het soort gedrag dat leidt tot een erosie van vertrouwen in onze regering. Van Houwelingen vergeet het woord 'demissionair' – een feit dat de zaak nog schrijnender maakt.
  Als Weerwind en zijn collega's in het kabinet zich blijven gedragen als heersers in plaats van dienaren, moet er actie worden ondernomen. Een motie van wantrouwen lijkt de enige logische stap. De Tweede Kamer moet haar waarde bewijzen en staan voor de rechten van de Nederlandse bevolking. Anders zijn we getuige van de verdere verrotting van onze parlementaire democratie.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

  Het is hoog tijd dat het Nederlandse volk zijn stem laat horen. Laat dit demissionaire kabinet niet wegkomen met hun minachting voor democratische principes. We moeten opstaan, ons uitspreken, en eisen dat onze stemmen worden gehoord. Dit is niet alleen een kwestie van politiek; het is een kwestie van het behoud van onze democratie.


   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De flauwe kul verhalen van Politici die het nog steeds over de Democratie hebben doen zo langzamerhand lachwekkend aan. De vraag is, als we dit soort randfiguren horen bazelen over Democratie, of ze het zelf nog geloven of dat ze denken dat ze met hun onzin de burgers voor de gek kunnen houden. Dan nog verbaasd zijn als hun partijen gehalveerd worden of (voor hen) erger.

  Een reactie posten