In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft de Turkse president Erdogan nogmaals laten zien dat hij niet zomaar meegaat in de westerse politieke kermis. Terwijl onze demissionaire premier Mark Rutte zichzelf al bijna zag zitten op de troon van de NAVO-secretaris-generaal, blijft Erdogan, heel terecht, dwarsliggen.

Datum:
 • zaterdag 27 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Laten we hopen dat Erdogan standvastig blijft.   DDS 27-4-2024

  In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft de Turkse president Erdogan">Recep Tayyip Erdogan nogmaals laten zien dat hij niet zomaar meegaat in de westerse politieke kermis. Terwijl onze demissionaire premier Mark Rutte zichzelf al bijna zag zitten op de troon van de NAVO-secretaris-generaal, blijft Erdogan, heel terecht, dwarsliggen.

  Rutte, wiens bestuurlijke loopbaan gekenmerkt is door psychopathisch opportunisme en een verachtelijke benadering van internationale relaties, vooral met betrekking tot Turkije, lijkt nu de rekening gepresenteerd te krijgen. Zijn bezoek aan Istanbul was niets minder dan een wanhopige poging om Erdogan's steun te verkrijgen, maar de Turkse leider houdt, geheel terecht, de poot stijf. Erdogan eist van de nieuwe NAVO-leider een houding die terrorisme bestrijdt en de geostrategische belangen van Turkije erkent—iets wat Rutte jarenlang veronachtzaamd heeft.

  "De solidariteit binnen de Alliantie en de harmonie tussen de bondgenoten is de eerste plicht van de secretaris-generaal," zei Erdogan, die verstandig nog geen steun toezegde aan de gladde Rutte. Onze demissionaire premier probeerde nog zijn gebruikelijke charmante zelf te zijn, noemde Erdogan een 'goede vriend', en benadrukte Turkije's cruciale rol binnen de NAVO. Maar woorden zijn goedkoop, vooral die van Rutte.

  Laten we hopen dat Erdogan standvastig blijft. Rutte heeft Nederland gedurende zijn ambtstermijn ernstig verzwakt, en het zou een gotspe zijn als hij nu beloond zou worden met een topbaan bij de NAVO. Het is hoog tijd dat politiek opportunisme zoals dat van Rutte niet alleen nationaal, maar ook internationaal wordt afgestraft. Ironisch genoeg is het Erdogan die mogelijk nu alsnog voor die afstraffing zorgt voor Rutte - een afstraffing die Néderlandse politici Rutte niet dúrven geven.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL achter onze boeren. Daarom werken we samen met EerlijkEten om onze lezers in staat te stellen voor een goede prijs heerlijk, vers Néderlands voedsel te kopen. Bestel nu een geweldige vleesbox of Allrounddoos van EerlijkEten en proef het verschil met het voedsel uit supermarkten! 

  Terwijl wij in Nederland nog steeds de brokstukken van Rutte's beleid oprapen, moet de rest van de wereld niet dezelfde fout maken door hem meer macht te geven. Erdogan lijkt dit te begrijpen. Heel goed.

  Overigens is het mogelijk dat Turkije Rutte uiteindelijk alsnog steunt als die genoeg door het stof gaat en Turkije mooie dingen gaat beloven. Erdogan is een geweldige onderhandelaar. Maar dan nog; dan nog is het mooi om te zien hoe Erdogan Rutte nu laat kruipen.  doorBenjamin Huizen

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Erdogeit is aan het onderhandelen, kijken wat het Ratte en de nato waard is om deze psychopaat op de troon te hijsen. We kunnen vast nog wel een paar miljard missen en een paar miljoen turken over laten komen naar hier. Wie dan leeft, wie dan zorgt.

  Een reactie posten