-Frits Bosch- Hoofddoek bij Boa’s is niet vergelijkbaar met een baard. Halsema moet weg!

Datum:
 • vrijdag 19 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Waarom slaat ze alweer de plank mis?

  Frits Bosch 19-4--2024


  -Frits Bosch- Hoofddoek bij Boa’s is niet vergelijkbaar met een baard. Halsema moet weg!

  Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vindt dat de discussie over hoofddoeken bij Boa’s een seksistisch element heeft. Je moet volgens haar de hoofddoek vergelijken met een religieuze baard die wel is toegestaan bij Boa’s.

  Waarom slaat ze alweer de plank mis? Een baard is een lichaamseigen ‘begroeiing’ bij mannen. De baard is aldus niet als religieus herkenbaar want vele mannen dragen baarden. Een hoofddoek is dat niet bij vrouwen. Het is een (onnatuurlijke) toevoeging aan de kleding uit religieuze/identitaire overwegingen en is als zodanig zeer herkenbaar. Voor Nederland is het dragen van religieuze uitingen in een publieke functie contra de scheiding van kerk en staat en strijdig met onze rechtsstaat en is verboden. Halsema en haar linkse Raad heeft daar geen boodschap aan. Ze wijst onterecht op de Mensenrechten en het dragen van een hijab. Ze probeert haar argument logisch te laten lijken maar verzwakt het enkel.
  Het is een bekend gegeven dat linkse ‘intellectuelen’ graag datgene rationaliseren wat niet te rationaliseren valt. Ze praten graag recht wat krom is ten gunste van vermeend onderdrukten. Dat zullen ze misschien niet zo snel zeggen maar dat is vaak de achterliggende gedachte. Moslims behoren volgens de gezalfden per definitie tot de onderdrukte groep en dienen koste wat kost voorgetrokken worden, zelfs als dit ten koste van de rechtsstaat gaat. Dat zorgt er voor dat deze ‘intelligentia’ zeer voorspelbaar is qua stellingname. Ze praten en rationaliseren volgens het vaste links stramien. Dat xorgt er dus ook voor dat zij telkens dezelfde fout begaan, weliswaar in een andere gedaante. Waarvan akte.

  Het zijn democratieën die het meest kwetsbaar zijn voor ongesubstantieerde noties die gangbaar zijn onder de ‘intelligentia’ en die worden gepromote naar het publiek via de media en vervolgens naar de volgende generatie via onderwijs. Onze democratie is zeer kwetsbaar, waardoor ‘playing by the rules’ van het allergrootste belang is. Als hieraan wordt getornd dan is het snel gedaan met onze democratie die toch al onder vuur ligt.
  Halsema grossiert in ernstige fouten. Wat zou het fijn zijn als zij afgezet zou kunnen worden. Ze is totaal mislukt als burgemeester. Het wordt de hoogste tijd dat Amsterdam een burgemeester krijgt die zich aan onze spelregels houdt.

  Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan

   

  DDS

  2 reacties :

  Max Q zei

  Hoe moet je nou het verschil zien tussen een religieuze baard of een atheistenbaard ? Ja Femke leg me DAT nu eens uit !!!!!

  Max q zei

  Een goed voorbeeld van een moslima zonder hoofddoek die zich gewoon aan de kledingvoorschriften van de koran houdt (borst- en schaamstreek bedekt houden): https://www.ad.nl/show/miss-belgie-finaliste-is-moslima-uit-molenbeek-te-sexy-weiger-ik~ae9d9b68/

  Een reactie posten