Duurzaam verlies? Ford meldt verlies van $ 132.000,- per verkochte elektrische auto

Datum:
 • maandag 29 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De tak elektrische voertuigen van Ford heeft in het eerste kwartaal van 2024 een verlies van $ 1,3 miljard geleden. 

  Duurzaam verlies? Ford meldt verlies van $ 132.000,- per verkochte elektrische auto


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De tak elektrische voertuigen van Ford heeft in het eerste kwartaal van 2024 een verlies van $ 1,3 miljard geleden. Dat komt overeen met een verlies van $ 132.000,- per verkochte elektrische auto. De totale resultaten van de ondernemingen werden daardoor zwaar belast, bericht CNN.

  In de eerste drie maanden van dit jaar verkocht Ford in totaal maar 10.000 elektrische voertuigen, een daling van 20% tegenover vorig jaar. De inkomsten daalden met 84% naar ongeveer $ 100 miljoen. Deze ontwikkeling weerspiegelt de kortingen op elektrische voertuigen in de hele branche.

  Ondanks de hoge verliezen is Ford nog steeds van plan zijn variĆ«teit aan elektrische voertuigen uit te breiden. De auto-onderneming ziet de toekomst van haar elektrische auto tak optimistisch. De CEO van Ford, John Lawler, zegt dat de onderneming van plan zou zijn de kosten voor de productie van elk voertuig binnen de komende twaalf maanden te dekken. De sterke concurrentie en de prijsoorlog op de markt voor elektrische auto´s hebben deze doelstelling echter moeilijker gemaakt.

  Ter vergelijking: in 2023 meldde Ford een verlies van $ 4,7 miljard uit de verkoop van 116.000 elektrische voertuigen. De financiĆ«le uitdagingen in de tak elektrische auto´s van Ford staan in schril contrast met de traditionele voertuigen, die in hetzelfde kwartaal een winst van $ 3 miljard boekten.

  Bron:
  weltwoche.ch

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Prima idee om een elektrische auto te kopen, tenminste als je geld over hebt. Nadelen zijn veel te duur t.o.v een benzine/diesel auto. De restwaarde is 0 vanwege te hoge kosten voor een nieuwe accu en de accu's zijn op na ongeveer 8 jaar. Komt nog bij en daar hoor je niemand over, het niet kunnen recyclen van het accu pakket dus het ligt voor de hand dat na de levensduur van de auto na ongeveer 8 jaar een fors bedrag betaald zal mo0eten worden voor de afvoer van het accu pakket.
  Ziedaar de nadelen van een accu auto. Neem bijv. een Kia Nero: een hybride kost €34495, een plug in hybride (bereik max 60 km elektrisch) €40595. Kia elektrisch €39995. Verschil Kia plug in en gewone hybride is ongeveer €6000 en met een elktr. Kia is het verschil €5500. Het klimaat red je er zeker niet mee(als er al sprake van is) Dus het komt hier op neer voor de domoren die ipv een hybride een plug in Kia kopen met een verschil van €6000 dat de onnozelaar er in de zomer 60 km mee kan rijden, in de winter de helft zonder te tanken en dat voor €6000 meer.

  Een reactie posten