De verkoop van elektrische auto’s bij Volkswagen stort in terwijl Europa terugkeert naar benzine

Datum:
 • donderdag 11 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De vraag naar elektrische voertuigen daalt met 24% als gevolg van de hoge energieprijzen en het terugdraaien van subsidies, meldt The Telegraph.


  11-4-2024

  De verkoop van elektrische auto’s van Volkswagen is in Europa met bijna een kwart gedaald, omdat de vraag naar voertuigen op batterijen afneemt en kopers terugkeren naar benzine.

  De verkoop van elektrische voertuigen (EV) daalde in de eerste drie maanden van het jaar met 24% doordat de hoge inflatie en stijgende energieprijzen de vraag temperden.

  Wereldwijd daalde de verkoop van volledig elektrische voertuigen bij de eigenaren van Audi, Skoda en Porsche met 3 procent tot 136.400, terwijl de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren met 4 procent steeg tot bijna twee miljoen.

  De daling van de vraag naar elektrische auto’s komt doordat politici in de regio subsidies terugdraaien en ambitieuze doelstellingen heroverwegen om benzine- en dieselauto’s te dumpen.

  In september schoof premier Rishi Sunak een deadline op om de verkoop van nieuwe benzine en diesel in Groot-Brittannië van 2030 naar 2035 te blokkeren. In 2022 werden de prikkels voor bestuurders om nieuwe elektrische voertuigen te kopen geschrapt.

  Volkswagen verkoopt enkele van de populairste elektrische automodellen in Groot-Brittannië, waaronder de Audi e-Tron-reeks en Volkswagen ID.

  Ambtenaren in de EU overwegen ondertussen een soortgelijk verbod op benzine- en dieselauto’s in het blok af te zwakken om het gebruik van synthetische brandstoffen – de zogenaamde e-fuels – die een verbrandingsmotor kunnen aandrijven, mogelijk te maken.

  Matthias Schmidt, oprichter van Schmidt Automotive Research, zei dat Volkswagen getroffen was door de afschaffing van de subsidies voor de verkoop van elektrische voertuigen in Duitsland. De EU heeft ook de emissiedoelstellingen voor wagenparken bevroren, waardoor de verkoop wordt belemmerd.

  Mercedes-Benz rapporteerde woensdag ook een daling van de EV-verkoop met 8%, waarbij hij de schuld gaf aan “het abrupte einde van een belastingstimulans” in Duitsland en de uitfasering van een populair elektrisch model van zijn merk Smart.

  Meerdere autofabrikanten hebben plannen om nieuwe elektrische auto’s te lanceren teruggedrongen, omdat het enthousiasme van automobilisten ervoor wankelt.

  Bentley, de Britse autofabrikant van Volkswagen, heeft de plannen om zijn eerste elektrische auto te lanceren uitgesteld tot 2026.


  Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


  0 reacties :

  Een reactie posten