“Dat is geen democratie, dat is totalitarisme” – Tucker Carlson interviewt Aleksandr Doegin

Datum:
 • dinsdag 30 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het zou geen democratie, maar totalitarisme zijn.  “Dat is geen democratie, dat is totalitarisme” – Tucker Carlson interviewt Aleksandr Doegin

  (Vertaling: E.J. Bron)

  In het interview met Tucker Carlson licht de Russische filosoof Aleksandr Doegin de betekenis van het nieuwe liberalisme toe. Bij deze “heerschappij van minderheden” zou het niet om individuele vrijheid gaan, maar om wokeïsme. Het zou geen democratie, maar totalitarisme zijn.

  De Amerikaanse journalist Tuscker Carlson heeft een interview van 20 minuten met de gerenommeerde Russische filosoof en politieke commentator Aleksandr Doegin gepubliceerd. Het gesprek werd gisteren op het YouTube-kanaal van Tucker Carlson geplaatst (zie video onderaan het artikel!)

  Westerse media hebben Doegin op grond van zijn vermeende invloed op president Vladimir Poetin en de Russische elite “Poetins hersenen” genoemd. Als scherp criticus van het Westen en buitenlands-politieke havik ondersteunt Doegin Ruslands militaire operatie tegen Kiev. Volgens hem zou een onafhankelijke Oekraïense staat “niet moeten bestaan”.

  In het jaar 2022 werd zijn dochter Darija bij een autobomaanslag gedood, die volgens Russische autoriteiten door Oekraïense agenten werd georganiseerd. Meerdere media citeerden daarop niet nader genoemde Amerikaanse medewerkers van de geheime dienst met uitspraken, volgens welke ook Washington er van uit zou gaan dat Oekraïense autoriteiten bij de aanslag betrokken zouden zijn geweest. Carlson stelde Doegin voor als “een schrijver, die over grote ideeën schrijft”. Zijn boeken zouden in de VS “door de regering-Biden verboden zijn” en men zou ze niet op Amazon kunnen kopen.

  Tijdens het gesprek verklaarde Doegin dat de liberale ideologie, die in het Westen sinds de val van de Sovjet-Unie in principe onaangevochten zou zijn, tot de neergang van het concept van de familie zou leiden.

  De familie wordt ten gunste van het individualisme vernietigd.”

  De natuurlijke ontwikkeling van het liberalisme zou ertoe leiden dat “de menselijke identiteit wordt opgegeven”. Doegin sprak bovendien over het verband tussen liberalisme, wokeïsme en totalitarisme:

  Volgende fase: het nieuwe liberalisme. Nu gaat het niet meer om de heerschappij van een meerderheid, maar om de heerschappij van minderheden. Het gaat niet om individuele vrijheid, maar om wokeïsme. Dat is geen democratie. Dat is totalitarisme.”

  Video van het hele interview:

  Bron:
  rt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com) 

  0 reacties :

  Een reactie posten