Wilders wil landsbelang op één zetten: ziet af van premierschap om rechts kabinet mogelijk te maken

Datum:
 • donderdag 14 maart 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • De partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB hebben ingestemd om in de Tweede Kamer te blijven zitten indien er een nieuw kabinet wordt gevormd.


  Redactie 14-3-2024


  Volgens bronnen rond de partijen is deze overeenkomst tot stand gekomen onder leiding van informateur Putters, en op basis daarvan zullen verdere gesprekken plaatsvinden.

  Dit betekent dat Geert Wilders, leider van de grootste partij en de verkiezingswinnaar, niet de premier zal worden van een nieuw kabinet. Wilders zelf bevestigt dit nieuws en geeft aan dat er onvoldoende steun was vanuit de andere partijen voor zijn premierschap.

  'Ik kan alleen premier worden als ALLE partijen in de coalitie dat steunen. Dat was niet zo. Ik wil graag een rechts kabinet. Minder asiel en immigratie. Nederlanders op 1. De liefde voor mijn land en kiezer is groot en belangrijker dan mijn eigen positie. Ik hou van Nederland', schrijft Wilders op X.

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Heel slimme zet van Geert. Alles om een kabinet Kim Jong-untimmerfrans onmogelijk te maken. Dát is nou echt over je schaduw heenspringen, stelletje corrupte haagse klerelijers. En Omtzigt, goat ‘ie moar brommers kiek’n. Lullefrits da’i d’r bint…

  Anoniem zei

  Hoe triest van de andere partijen die wilders niet eens gedogen als premier zo diep wordt de democratie gemolesteerd. Pvv staat voor de Nederlanders op 1 en de andere partijen struikelen daarover. Wat een waardeloze politieke rotzooi eu kliek daar in den haag.
  Laat rutte nu maar eens op sodemieteren, met hun malafide incorrupte walgelijke rot beleid. Dat elke Nederlandse burger heeft geschaad een schande!

  Een reactie posten