‘We worden in Nederland op ongekend niveau beroofd’

Datum:
 • zondag 31 maart 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Gelegaliseerde roof...


  Robin de Boer 31-3-2024

  Delen

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:59

  GroenLinks-PvdA-Kamerlid Luc Stultiens stelt dat één van de grootste onderwerpen aan de formatietafel het belastingstelsel is. Hij verwijst naar een recent rapport waarin ‘de knapste koppen van de overheid’ de fiscale adviezen op een rij zetten.

  Ze zeggen onder meer dat het verlagen van de belasting op arbeid verstandig is, dat het huidige belastingstelsel (onbedoeld) de vermogensongelijkheid versterkt en dat het – in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht – voor veel mensen loont om meer uren te gaan werken.

  Kandidaat-Europarlementariër Bart Burggraaf (BVNL) haalt verwoestend uit. “De knapste koppen, huh?” vraagt hij.

  Belasting is diefstal

  “Ik ben er echt helemaal klaar mee. Belasting is diefstal. En we worden in Nederland op ongekend niveau beroofd,” aldus Burggraaf.

  “Stellen dat inkomsten uit vermogen laag belast worden, is ook te dom voor woorden: die zijn dus al een paar keer belast en je moet dat dus helemaal niet zo vergelijken,” benadrukt hij.

  “Wil je echt wat doen aan de ongelijkheid? Doe dan wat aan inflatie door minder geld te printen. Zorg dat je de woningcrisis oplost. Maak producten goedkoper door btw af te schaffen,” somt Burggraaf op.

  Gelegaliseerde roof

  Jurist Toine Manders, die dit jaar ook namens BVNL meedoet aan de verkiezingen voor het Europees Parlement, zei eerder dat belasting ‘gelegaliseerde roof’ is. “De overheid maakt inbreuk op het eigendomsrecht van de burgers door belasting te heffen,” zei hij tijdens een hoorzitting van de parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek deed naar belastingontwijking.

  “De staat komt aan haar geld door mensen te bedreigen met opsluiting in een hok.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten