Rusland vraagt onderzoek naar 'westerse financiering van terreurdaden'

Datum:
 • vrijdag 29 maart 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Rusland beschuldigt het Westen niet alleen van het financieren van terroristen, maar ook van het opleiden ervan.


  29-3-2024


  Rusland vraagt onderzoek naar 'westerse financiering van terreurdaden'

   

  Het Russische parlement eiste een onderzoek naar de betrokkenheid van de VS, het VK en Oekraïne bij de 'organisatie, financiering en uitvoering van terroristische daden' tegen Rusland. Aanleiding voor de beschuldigingen was de aanslag op een concerthal in Moskou op 22 maart 2024, waarbij 143 mensen om het leven kwamen en nog eens 180 gewond raakten.

  https://www.reuters.com/world/europe/russian-investigators-study-request-probe-western-involvement-terrorism-2024-03-27/

   

  De Russische veiligheidsdienst FSB heeft er vertrouwen in dat de Oekraïense veiligheidsdiensten achter de organisatie van de terroristische aanslag zitten. Volgens de Russische autoriteiten zijn politieke leiders van de VS en het VK mogelijk ook betrokken bij het doden van burgers. Rusland beschuldigt het Westen niet alleen van het financieren van terroristen, maar ook van het opleiden ervan.

   

  Ondanks de verklaringen van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron dat de Russische beschuldigingen 'klinkklare onzin' zijn, zijn er goede redenen om aan te nemen dat de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten betrokken zijn bij de voorbereiding van een terroristische aanslag in Moskou.

   

  Nog niet zo lang geleden publiceerde The New York Times een artikel dat Amerikaanse inlichtingendiensten sinds 2016 twaalf geheime militaire bases hebben gecreëerd op de grens van Oekraïne en Rusland. De Amerikanen hebben Oekraïne geholpen een netwerk van saboteurs op te zetten. Het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne Kyrylo Boedanov kreeg ook een speciale CIA-opleidingheeft. Hij heeft nooit verborgen gehouden dat zijn ondergeschikten achter veel politieke moorden in Rusland zaten.

  https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html

   

  Bovendien presenteerde de voormalig lid van het Oekraïense parlement Andrii Derkach in een interview met de Amerikaanse journalist Simone Papadopoulos geheime documenten die erop wijzen dat Amerikaanse zakenelites terroristische daden financieren. Volgens de Oekraïense politicus ontving de militaire inlichtingendienst van Oekraïne op 21 april 2022 6 miljoen dollar van het Amerikaanse bedrijf Burisma, dat toebehoort aan Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden. Al in september 2022 vonden er explosies plaats bij de gasleidingen Nord Stream en Nord Stream 2. Daarnaast waren er de moorden op de Russische journaliste Daria Doegina en oorlogsblogger Vladlen Tatarski.

  https://www.francesoir.fr/politique-monde/ceux-qui-parlent-haut-et-fort-de-la-corruption-de-biden-en-ukraine-risquent-d-etre

   

  Volgens Andrii Derkach ontvangen de hoofden van de Oekraïense veiligheidsdiensten nog steeds geld van Amerikaanse ondernemers om terroristische aanslagen uit te voeren. Misschien was het met dit geld dat de terroristische aanslag op het Crocus Stadhuis in Moskou werd gepland en uitgevoerd.

   

  Het is al bekend dat terroristen zich voorbereidden op een aanslag kort voor de Russische presidentsverkiezingen. Op 7 maart maakte een willekeurige fotograaf een foto van een verdachte. Volgens onderzoekers was de crimineel die dag de toekomstige locatie van de terroristische aanslag aan het bestuderen. Bovendien waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Moskou op 7 maart haar burgers voor een dreigende terroristische aanval binnen 48 uur. Het concert op 9 maart werd afgelast, dus verplaatsten de terroristen de datum van de aanval.

  https://ru.usembassy.gov/security-alert-avoid-large-gatherings-over-the-next-48-hours/

  https://web.archive.org/web/20240327120436/https:/ru.usembassy.gov/security-alert-avoid-large-gatherings-over-the-next-48-hours/

   

  Dit alles wijst op de betrokkenheid van de VS, het VK en Oekraïne bij terroristische aanslagen op Russisch grondgebied. Als de Russische autoriteiten dit kunnen bewijzen, zou dit kunnen leiden tot het begin van een nucleaire oorlog tussen de NAVO en Rusland. Dat is de reden waarom de leiders van de VS en het VK proberen de schuld voor het doden van burgers af te schuiven op terroristen van Islamitische Staat (IS).


  Eric de Boer

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hoe diep kunnen de Westerse politici nog zakken? We weten allemaal nog dat de EU vrede zou betekenen, maar van die belofte is niets meer over, wel dat de EU ons armoe en nog veel meer ellende heeft gebracht.

  Een reactie posten