Media zwijgen explosieve uitspraak Oekraïense rechtbank dood

Datum:
 • woensdag 13 maart 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Explosieve onthulling


  Robin de Boer 13-3-2024


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:10

  Een Oekraïense rechtbank heeft onlangs vastgesteld dat het bloedbad op de Maidan in Oekraïne in 2014, dat leidde tot het afzetten van de democratisch gekozen pro-Russische president Janoekovitsj, een valse vlag-operatie was.

  De rechtbank heeft geoordeeld dat extreemrechtse groepen verantwoordelijk waren voor het bloedbad, waarbij zo’n 100 activisten werden gedood en dat in de schoenen van Janoekovitsj werd geschoven om regimeverandering te bewerkstelligen.


  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Explosieve onthulling

  Politiek wetenschapper Ivan Katsjanovski van de Universiteit van Ottawa zegt dat de media er bewust voor hebben gekozen om geen aandacht te besteden aan deze explosieve onthulling.

  In februari 2014 richtten scherpschutters een bloedbad aan op het Maidanplein in Kiev. De revolutie op de Maidan was het begin van de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne.

  Porosjenko, de opvolger van Janoekovitsj, beweerde dat de Russische president Poetin de scherpschutters opdracht had gegeven om de demonstranten uit te schakelen. Media namen het gretig over.

  Grote implicaties

  Professor Katsjanovski publiceerde er een wetenschappelijk onderzoek over. Voor dit onderzoek heeft hij 1500 video’s en 5000 foto’s bekeken. Daarnaast heeft hij het radioverkeer tussen de scherpschutters en hun leidinggevenden geanalyseerd, het Maidanplein bezocht, en demonstranten en overheidsfunctionarissen geïnterviewd.

  Katsjanovski concludeerde dat het bloedbad een valse vlag-operatie was. Hij vond bewijs voor de betrokkenheid van onder meer de neonazistische bewegingen Rechtse Sector en Svoboda.

  De wetenschappelijke studie heeft grote implicaties voor de manier waarop we aankijken tegen de regimeverandering in Oekraïne, de burgeroorlog in het oosten van Oekraïne, de Russische militaire interventie en een internationaal conflict tussen het Westen en Rusland over Oekraïne.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

   

  0 reacties :

  Een reactie posten