#1531: Zijn 4 kerncentrales in Nederland het antwoord op het energievraagstuk? | Daniël Meijers

Datum:
 • woensdag 27 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Martijntje Smits in gesprek met Daniël Meijers, onderzoeker bij het LAKA, Documentatie- en onderzoeks-centrum kernenergie.

   


  27-3-2024


  Volgens hem zijn de vele miljarden die vanuit de schatkist worden bijgedragen aan de eventuele bouw van nieuwe kerncentrales vooral een cadeautje aan het bedrijfsleven. Bronnen en links bij deze uitzending: - Meer over LAKA: https://www.laka.org/ - Trailer van de film 'Nuclear now' van Oliver Stone: https://www.youtube.com/watch?v=4c5RP... - Het gesprek van Jurgen Tiekstra met Wim Turkenburg over kernenergie: https://www.youtube.com/watch?v=_RfLD... - Het gesprek tussen Jurgen Tiekstra Marco Visscher over kernenergie: https://www.youtube.com/watch?v=9rwFA... -- Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld. Alvast bedankt. -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland. Onze website: https://denieuwewereld.tv/ DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: https://denieuwewereld.substack.com/

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als alles en iedereen over MOET stappen op elektrisch rijden, koken, verwarmen, enz. en de Overheid dan ook nog eens dan is 4 kerncentrales nog te weinig en zeker kan het elektriciteitsnet het niet aan, ook dat zal helemaal op de schop moeten.

  Een reactie posten