Voormalig VN-wapeninspecteur onthult wie Navalny echt was

Datum:
 • donderdag 22 februari 2024
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny was werkzaam voor de CIA,........

   


  Robin de Boer 22-2-2024


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:52

  De overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny was werkzaam voor de CIA, zei voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter in de podcast van Andrew Napolitano.

  In Moskou werd Navalny daarnaast gesteund door een netwerk van ngo’s die geld ontvingen van de Britse inlichtingendiensten

  Hij nam deel aan drie couppogingen tegen Vladimir Poetin. De eerste poging vond plaats in 2007-2008, toen de Verenigde Staten probeerden om een kleurenrevolutie te ontketenen in Rusland. Dat mislukte.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Dat is verraad

  Daarna werd Navalny geselecteerd voor een programma van de Yale-universiteit, dat de CIA gebruikte om hem te rekruteren, te trainen en in te zetten. Hij werd in Rusland ingezet om daar het politieke speelveld te verstoren, aldus Ritter.

  Met een verborgen camera is vastgelegd hoe zijn rechterhand de Britse inlichtingendiensten vraagt om 10 tot 20 miljoen dollar om dat voor elkaar te krijgen en Poetin een spaak in de wielen te steken. “Dat is verraad.”

  Navalny vergeleek mensen uit de Kaukasus met kakkerlakken en vliegen die je moet verdelgen. Hij noemde mensen uit GeorgiĆ« ‘ratten’.

  Getraind, gefinancierd en aangestuurd door de CIA

  Hij was een nationalist, geen democraat, benadrukte Ritter. “Hij was een ontwrichtende kracht; getraind, gefinancierd en aangestuurd door de CIA om de Russische overheid te ondermijnen. Hij was een verrader.”

  “Met democratie heeft hij niets te maken, hij genoot weinig vertrouwen en zou nooit de verkiezingen hebben gewonnen.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  0 reacties :

  Een reactie posten