“The Telegraph”: Derderangs politieke elites vernietigen het oude Europa – Europa is uitgeput

Datum:
 • maandag 5 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Incompetente regeringselites hebben Europa in de ondergang gedreven,  “The Telegraph”: Derderangs politieke elites vernietigen het oude Europa – Europa is uitgeput


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Incompetente regeringselites hebben Europa in de ondergang gedreven, zegt de Britse krant “The Telegraph”. De opgehoopte problemen zijn zo complex dat de politici ze niet kunnen overmeesteren. Het oude Europa kan nu dus alleen nog maar betreurd worden.

  Europa is uitgeput, zegt Allister Heath, de uitgever van de Britse krant “The Telegraph”. Dit Europa zou niet alleen bankroet zijn en aan de rand van de sociale explosie staan, maar – wat nog erger is – het zou niet te genezen zijn. De gerenommeerde columnist van de Britse krant verklaart in zijn bijdrage:

  Men kan het oude Europa betreuren en zijn ondergang beklagen. De rot is te ver voortgeschreden en het verval te diep: luiheid, promiscuïteit, morbide pacifisme en zelfhaat zijn te diep geworteld, en deze dodelijke spiraal is nauwelijks te stoppen. Europa was een van de rijkste en het verst ontwikkelde continent, maar nu is het uitgeput: zijn vernederende ondergang is voor de rest van de wereld al duidelijk, alleen de verblinde Europeanen zelf zien het niet. Bovendien zijn z´n kwalen – vreselijk catastrofaal economisch falen, bijna volledige geopolitieke irrelevantie, migratie- en integratiecrisis en een eclatant democratiegebrek – al uitgezaaid. Het probleem is te complex en te groot dat Europa´s derderangs elites ook maar überhaupt aan een oplossing zouden kunnen denken – vooral die egoïsten en demagogen in de politiek, die het zo lichtvaardig naar sociaal verval en de ´groeivijandigheid´ geleid hebben, met een leger, dat eerder lijkt op een Potemkin-dorp, en een schrikbarende demografie.”

  De 248 jaar durende rivaliteit tussen de Verenigde Staten van Amerika en het oude Europa zou maar één winnaar kennen, resumeert de journalist. Voor het Europese continent zou er geen weg terug meer zijn, want Europa zou zich met “jaloezie op het hoogste niveau” zelf vernietigd hebben – dat wil zeggen met het geloof dat het voor de redding van de planeet absoluut noodzakelijk zou zijn om succesvolle industrieën te sluiten en mensen in de armoede te drijven.

  De politieke elites in dit Europa zou in al die afgelopen jaren hebben geweigerd naar hun kiezers te luisteren – en daarom zou het “dus niet verwonderlijk zijn dat er in hen zo´n explosieve en on-gereflecteerde woede opkomt”, geselt de columnist in “The Telegraph” verder.

  Maar de Europese elites zouden überhaupt niet meer in staat zijn hun “welvaartsstaat voor iedereen” te hervormen en zullen dat ook verder niet zijn. Daarom voorspelt de auteur:

  De welvaartsstaat zal instorten, de belastingen zullen de hoogte in schieten, en de jonge mensen zullen voor de gezondheidszorg en de pensioenen van de oudere mensen moeten opkomen. Het enige antwoord van de euro-elite – nog meer migratie – zal water op de molens van potentieel gevaarlijke terroristen gieten. In Frankrijk, Duitsland, België en elders legt het falen van de autoriteiten bij de volledige integratie van de laatste migranten in verbinding met de reactie van de heersende elite – een onverholen leugen dat alles in orde zou zijn – het fundament voor een toekomstige catastrofe.”

  Alles wat we nu meemaken – namelijk economische zelfmoord op globaal Europees niveau en krimpende geopolitieke betekenis – is dus een opmaat voor het definitieve en onherroepelijke verval van de Oude Wereld.

  Bron:
  rt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten