Pieter Omtzigt laat als twijfelende solist zijn achterban in de kou staan

Datum:
 • vrijdag 16 februari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De ironie kan haast niet groter. 


  DDS 16-2-2024


  Pieter Omtzigt laat als twijfelende solist zijn achterban in de kou staan

  Pieter Omtzigt ontpopt zich steeds meer als de grootste teleurstelling in decennia van het politieke spectrum. De man die met zijn Nieuw Sociaal Contract (NSC) beloofde om de vermolmde bestuurscultuur in Nederland een frisse wind te geven, blijkt niets meer dan een aartstwijfelaars en een solist met slechts één agenda: de zijne.
  Paul Verburgt, een keurige burger die zijn hele leven lang oprecht heeft bijgedragen aan de samenleving en nooit buiten de lijntjes kleurde, verwoordt de groeiende frustratie onder de NSC-achterban in het Telegraafartikel van Wierd Duk. Hij, net als vele anderen, zag in Omtzigt een baken van hoop in de troebele wateren van de Nederlandse politiek. Maar de harde werkelijkheid? Omtzigt heeft zijn kiezers niet alleen in de steek gelaten, maar ook in verwarring gebracht met zijn solistische houding en onduidelijke politieke koers.
  De ironie kan haast niet groter. De man die zich hard maakte voor 'goed bestuur' en 'luisteren naar de kiezer', wil zelf geen vinger uitsteken om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te dragen. In plaats daarvan verkiest hij de veilige positie van criticus in de Kamer, vanwaar hij alles en iedereen kan bekritiseren zonder zelf oplossingen aan te dragen of compromissen te sluiten.
  Het resultaat? Een achterban die zweeft tussen hoop en vrees, met sommigen die zelfs overwegen hun toevlucht te zoeken bij Geert Wilders' PVV - een partij die ze voorheen liever meden. Dit zegt alles over de mate van onvrede en wanhoop die Omtzigt heeft veroorzaakt. De peilingen spreken boekdelen: NSC zou haast de helft van zijn zetels verliezen, terwijl de PVV terecht naar ongekende hoogten schiet.
  Ondanks de groeiende kritiek blijven sommige NSC-kiezers, zoals Wilma Cammenga, loyaal aan Omtzigt in de hoop dat hij alsnog de beloofde verandering zal brengen. Maar de realiteit is dat Omtzigt's twijfelachtige leiderschap en onduidelijke positie over cruciale thema's zoals immigratie meer vragen oproept dan beantwoordt. Zijn weigering om samen te werken met partijen die daadwerkelijk iets willen veranderen op dit gebied, zoals PVV en BBB, toont aan dat Omtzigt niet de man is die Nederland nodig heeft om de noodzakelijke hervormingen door te voeren.
  Het is tijd dat de NSC-achterban, en de rest van Nederland, inziet dat Omtzigt niet de politieke Messias is waarop velen hadden gehoopt. Zijn eigenzinnige koers en weigering om samen te werken voor het grotere goed hebben hem ongeschikt gemaakt als leider van een beweging die beweert te streven naar een nieuw sociaal contract voor Nederland.
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke coalities waarin ons land verweven is. Het gaat om óns nationaal belang, niet om de belangen van andere landen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMeen versterk het échte pro-Nederlandse geluid!
  Het drama rondom Omtzigt is een pijnlijke herinnering aan het feit dat goede intenties niet genoeg zijn in de politiek. Leiderschap vereist daadkracht, duidelijkheid en de bereidheid om samen te werken. Eigenschappen die Pieter Omtzigt, tot grote teleurstelling van velen, duidelijk mist.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Pieter Omtzigt laat zijn kiezers helemaal niet in de kou staan. Een beetje oplettende burger kon voor de verkiezingen al weten middels het stemgedrag van Omtzigt over ingediende moties, dat hij altijd met het kartel meestemde. Als dan ook nog bekend is dat de broer van Omtzigt bij de VN(Klaus Swab/WEF) werkt, zijn vrouw ook aanhanger van het WEF is, dan getuigt het van zijn kiezers van heel weinig intelligentie als ze zich nu door Omtzigt in de kou gezet voelen, ze hadden gewoon kunnen en moeten weten dat Omtzigt een gluiperig mannetje is die geen enkele boodschap aan zijn kiezers heeft.

  Een reactie posten