Maurice de Hond veegt de VLOER aan met Omtzigts 'extraparlementair kabinet' geneuzel: 'Pure fictie'

Datum:
 • zondag 18 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Maurice de Hond veegt de vloer aan met dit zogenaamd 'creatieve' maar vooral belachelijke idee.


  18-2-2024  Maurice de Hond veegt de VLOER aan met Omtzigts 'extraparlementair kabinet' geneuzel: 'Pure fictie'


  Pieter Omtzigt zegt steeds dat hij eigenlijk een "extraparlementair kabinet" wil. Normaal gesproken zou een partijkartelliaan als hij dat nooit willen, maar nu wel. De reden: de PVV heeft de Tweede Kamerverkiezingen 2023 gewonnen. En dus moet het opeens allemaal heel anders. Helaas is er één probleem: Maurice de Hond veegt de vloer aan met dit zogenaamd 'creatieve' maar vooral belachelijke idee.


  "Al heel lang maak ik me grote zorgen om de stabiliteit van ons politieke stelsel," schrijft De Hond op zijn eigen website. "De ingrijpende veranderingen van de samenleving, ingezet door de ontzuiling en versneld door de massale verspreiding van internet, heeft ervoor gezorgd dat ons stelsel, zoals ontworpen in de 19e eeuw niet meer past bij onze samenleving. Daarom zien we ook vergelijkbare problemen in veel andere landen."
  Vervolgens kijkt hij naar de verkiezingsuitslag en naar de mogelijkheden. Jammer genoeg merkt hij op dat een meerderheidscoalitie eigenlijk onmogelijk is momenteel. Dit komt natuurlijk door de onverzettelijke en antidemocratische houding van NSC en haar leider Pieter Omtzigt.
  Die wil een zogenaamd "extraparlementair" kabinet. Zo leuk, zo creatief! Een alternatieve manier om het land te leiden! Wat lief dat hij out of the box denkt!
  Jammer maar helaas, De Hond laat niets heel van dat idee. "Terwijl Omtzigt expliciet (en al langere tijd) op een extraparlementair kabinet aandringt, verwacht ik dat door de gebeurtenissen sinds 22 november, en het grote verschil tussen de fractie van NSC en de andere fracties, ook een extra-parlementair kabinet moeilijk gevormd zal kunnen worden. Mocht het er wel komen, dan is de kans dat het snel weer afgelopen is groot," aldus De Hond.
  Het grootste probleem is, schrijft De Hond, om zo'n kabinet in elkaar te zetten "dat niet op dag 1 door de Kamer wordt weggestuurd." En dat is toch wel een beetje een probleem. Zeker omdat de betrokken partijen in de Kamer een nieuw systeem - waarin een buitenparlementair kabinet simpel uitvoert wat Kamermeerderheden steeds beslissen - echt niet gaan accepteren. FVD zou dat wel doen omdat die partij vernieuwend is en begrijpt dat de democratie alleen zo kan overleven. Maar de rest van de partijen zijn kartelpartijen. Die doen dat niet. 
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke spelletjes van die wanstaltige engnek Pieter Omtzigt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons alle kartellianen die onze democratie háten elke dag weer aan te pakken.
  Omtzigt weet dat natuurlijk ook wel. Sterker nog, ongelooflijk genoeg wil hij zelf niet eens met FVD overleggen over wat voor plannen dan ook. Hij doet dit voorstel alleen maar om hemzelf een uitweg te bieden uit de gesprekken met de PVV. Want daar wil hij ten koste van alles niet mee regeren.
  Sinds gisteren weten we trouwens ook officieel wat Omtzigt wél wil. Hij wil een kabinet met GroenLinks-PvdA. Dat idee van een extraparlementair kabinet is van hem komende alleen maar wat geneuzel. Hij wil gewoon over links. Gewoon met alle ouderwetse kartelpartijen. Net zoals het CDA dat altijd gedaan heeft.  0 reacties :

  Een reactie posten