Generaal-majoor b.d. geeft toe: feiten en gebeurtenissen worden gemanipuleerd om preferente werkelijkheid te krijgen

Datum:
 • dinsdag 27 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Dus je manipuleert de feiten en gebeurtenissen zodanig dat je een preferente werkelijkheid projecteert, televized reality,..


  Robin de Boer 27-2-2024

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:20

  We zitten midden in een periode waarin we te maken hebben met een informatieoperatie, een informatieoorlog. Dat zei generaal-majoor buiten dienst Frank van Kappen eerder in WNL Op Zondag. Beelden van de uitzending circuleren momenteel op sociale media.

  “Dat is het manipuleren van feiten en gebeurtenissen zodat je een preferente werkelijkheid bij je eigen bevolking, bij je tegenstander en bij het internationaal publiek neerlegt,” zei de voormalige VVD-senator.


  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Alle partijen doen dat

  “Daar zitten we midden in. Dus je manipuleert de feiten en gebeurtenissen zodanig dat je een preferente werkelijkheid projecteert, televized reality,” lichtte hij toe. “En alle partijen doen dat.”

  Dit was gewoon op nationale televisie. Dit is geen complottheorie of wat dan ook. Hier wordt gewoon open en bloot toegegeven: feiten en gebeurtenissen worden gemanipuleerd om een preferente werkelijkheid te krijgen, zei journalist David Boerstra in de podcast van voormalig Blckbx-presentatrice Sanae Orchi. Lees: een in de ogen van de overheid gunstige werkelijkheid.

  “Deze man vertelt onomwonden wat er nu en tijdens 2020-2022 gedaan werd. Goed voor het dossier,” zegt oprichter van CafĂ© Weltschmerz Max von Kreyfelt.

  Grote staat van dienst

  Van Kappen heeft een grote staat van dienst op het gebied van defensie en veiligheid. Hij werd in de Eerste Kamer, waarvan hij voor de VVD 12 jaar deel uitmaakte, dan ook algemeen als autoriteit op dat gebied erkend.

  Hij was onder meer adviseur van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van vredesoperaties en verbonden aan het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

  Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de vaste commissie voor buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking en daarnaast maakte hij deel uit van onder meer de parlementaire vergaderingen van NAVO en OVSE.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten