Geert Wilders onder vuur na 180 graden draai over Oekraïne: "Alle steun die nodig is!"

Datum:
 • dinsdag 27 februari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Geert Wilders is dit weekeinde flink onder vuur komen te liggen nadat hij een draai van 180 graden maakte op Oekraïne.
  DDS 26-2-2024

  De PVV-leider roept namelijk opeens dat hij wil dat Oekraïne "iedere vorm van hulp" krijgt. Nu, en ja, ook als hij premier wordt. Dat is een enorme breuk met het standpunt van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november.
  "De oorlog die Rusland twee jaar geleden begon tegen Oekraïne kan niet anders dan illegaal en barbaars worden genoemd," aldus Wilders op X. "De PVV steunt Oekraïne en is bereid om over iedere vorm van hulp te praten."
  Wilders schreef dit op het sociale medium toen bekend werd dat het kabinet een veiligheidsovereenkomst/verdrag heeft gesloten met Oekraïne voor 10 jaar. In zijn reactie wilde Wilders duidelijk maken dat hij en zijn partij achter de steun voor Oekraïne staan. Zijn enige kanttekening is dat "een demissionair kabinet kan echt geen akkoord voor tien jaar afsluiten."

  De oorlog die Rusland twee jaar geleden begon tegen Oekraïne kan niet anders dan illegaal en barbaars worden genoemd. De PVV steunt Oekraïne en is bereid om over iedere vorm van hulp te praten. Maar een demissionair kabinet kan echt geen akkoord voor tien jaar afsluiten.

  De Telegraaf
  De Telegraaf
  @telegraaf

  Nederland sluit een bilateraal veiligheidsakkoord voor minstens tien jaar met Oekraïne, meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken). telegraaf.nl/nieuws/5430743…

  5.2K
  Reply

  Kritiek

  Op het internet werd bijzonder fel en teleurgesteld gereageerd op deze woorden van Wilders. Veel mensen die op hem gestemd hebben deden dat namelijk in de vooronderstelling dat hij niet zou meegaan met de knettergekke Oekraïene steun van het partijkartel. Zijn standpunt was steeds weer dat, hoewel die oorlog vreselijk was, het niet aan Nederland was om iets aan te doen. Nederlands belastinggeld voor Nederland, was zijn houding.
  Maar opeens is dat veranderd.
  Veel PVV-sympathisanten vinden dat niets. Journalist Joost Niemoller bijvoorbeeld geeft heel duidelijk te kennen dat hij hier absoluut niet blij mee is.
  "De Wilders van voor de verkiezingen is niet de Wilders van erna," aldus Niemoller. "Vraag me af wat er in die onderhandelingskamertjes is gebeurd."
  Veel andere sociale mediagebruikers denken daar net zo over getuige de reacties:
  Verreweg de meeste reacties zijn negatief op deze draai van Wilders. De vraag is, gaan we dat ook terugzien in de peilingen? Of zijn de meeste Nederlanders inactief op sociale media en zien ze dit soort tweets van Wilders niet voorbijkomen omdat ze alleen de mainstream media lezen en kijken?

   

  0 reacties :

  Een reactie posten