Eduard Bomhoff: ‘Tien miljoen Nederlanders krijgen een schraler pensioen’

Datum:
 • woensdag 14 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Nederland had het beste pensioenstelsel van de wereld.

   

  10 februari 2024  Eduard Bomhoff: ‘Tien miljoen Nederlanders krijgen een schraler pensioen’

   Maar dat blijft niet zo. Tien miljoen Nederlanders krijgen vanaf volgend jaar een schraler, onzekerder pensioen, waarbij onder meer de beleggingsrisico’s worden doorgeschoven naar de pensioengerechtigde. ‘Het zet de deur open voor veel lagere premies en slechtere beleggingen,’ zegt EDUARD BOMHOFF, in gesprek met SYP WYNIA voor WWTV.


  Als het ‘oude’, demissionaire kabinet-Rutte zijn zin krijgt gaat vanaf 2025 het nieuwe pensioenstelsel in. Maar als Bomhoff zijn zin krijgt komt het er niet van: ‘Ik hoop dat de nieuwe pensioenwet onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Want de pensioenen worden lager en slechter. Ik hoop vurig dat die wet ons bespaard blijft.’

  Bomhoff heeft zijn hoop gevestigd op de nieuwgekozen Tweede Kamer. Hij denkt dat bestaande pensionado’s wel eens uitgezonderd zouden kunnen worden van het nieuwe stelsel. Als dat eenmaal gebeurt, is het hek van de dam, want als dat bekend wordt willen de andere pensioengerechtigden het slechtere pensioen evenmin.

  WWTV is er ook als podcast. Kijk op https://www.wyniasweek.nl/podcast/

  Wynia’s Week maakt meer dan honderd internetkranten en vijftig video-interviews per jaar. De donateurs maken dat mogelijk. Doet u mee? Hartelijk dank!  0 reacties :

  Een reactie posten