D66-prominent pleit om individuele vrijheden in te perken

Datum:
 • zondag 11 februari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Voormalig D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan vindt dat individuele burgers tegenwoordig te veel vrijheid krijgen van de overheid.


  Redactie 11-2-2024


  Daarom vindt ze het een goed idee de individuele vrijheden in te perken, zoals op het gebied van voeding. 

  D66 staat bekend als een partij voor de individuele vrijheid. Maar hierbij Van der Laan een grote kanttekening. Volgens haar zijn de individuele vrijheden te ver doorgeschoten, wat zou leiden tot obesitas, depressie en eenzaamheid.

  Daarom lijkt het haar een goed idee als de overheid wat meer gaat ingrijpen in het persoonlijk leven van burgers. Dit vertelt ze bij de Ongelooflijke Podcast op NPO Radio 1.

  "We moeten die fictie van dat krachtige individu die het allemaal zelf kan, gewoon loslaten", vertelt ze. "Ik heb niet het gevoel dat dat alleen maar iets van D66 is. Als je wat meer afstand hebt van de politiek, en misschien ook wat ouder en wijzer wordt, dan denk je van: 'Nou, dat individualisme, dat neoliberalisme is allemaal nogal doorgeschoten. Het is heel materialistisch geworden.' En je ziet ook de gevolgen ervan: de depressie, de eenzaamheid."

  Van der Laan geldt als een doorgewinterde D66'er. Van 1999 tot 2003 zat zij in het Europees Parlement namens D66, en zij was Tweede Kamerlid van begin 2003 tot eind 2006. In die laatste rol was zij ook enkele maanden fractievoorzitter.

  NieuwRechts

  2 reacties :

  Max Q zei

  Deze bitch moeten ze levenslang eenzame opsluiting geven, DAN weet ze gelijk wat het is om individuele vrijheden te beperken.

  Anoniem zei

  Waar is de tijd gebleven dat dergelijke fascisten door collega's en media aan het kruis werden genageld. Heden ten dage worden dit soort fascisten min of meer verheerlijkt door collega's en media. Nog erger is het stel D'66 onbenullen die nog op een dergelijke partij stemmen.

  Een reactie posten