Als je het niet ziet zitten om insecten te eten, ben je een complotdenker volgens de Volkskrant

Datum:
 • dinsdag 20 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Na de ‘viruswappie’ doet een nieuwe term zijn intrede: de meelworm-wappie.


  Robin de Boer 20-2-2024   Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:53

  Na de ‘viruswappie’ doet een nieuwe term zijn intrede: de meelworm-wappie. Tot voor kort was je een complotdenker als je zei dat ze ons allemaal aan de insecten willen hebben. Nu ben je opeens een complotdenker als je vriendelijk bedankt voor een wormenburger. Verwarrend allemaal.

  ‘Voor complotdenkers zijn meelwormen maar moeilijk verteerbaar’, kopt de Volkskrant. Volgens de krant kunnen insecten een belangrijke schakel zijn in het voeden van de mensheid, maar gooien complotdenkers roet in het eten. Zij zien namelijk ‘een geheime agenda’.

  Afgelopen maand promootte koning Willem-Alexander een wormenburger, wat velen in het verkeerde keelgat schoot. De Volkskrant vertaalt dat als volgt: in de hoek waar radicaal-rechts en complotminnend Nederland elkaar sinds de coronacrisis ontmoeten, klonk woede en achterdocht.

  Met de haren bijgesleept

  De krant wijst erop dat weblogs als NineForNews (geen ‘complotwappiesite’ meer?) vernietigende artikelen schreven over het ‘bizarre’ optreden van het staatshoofd. Zo vernietigend was het artikel niet, het was juist heel neutraal. Lees en oordeel zelf.

  De Volkskrant viel daarnaast over de reacties van ‘complotkanaalcommentatoren’ waarin Willem-Alexander ‘er in weinig subtiele bewoordingen van werd beticht te handelen in opdracht van het World Economic Forum (WEF)’. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien algemeen bekend is dat hij een Young Global Leader is.

  Veel wordt er met de haren bijgesleept. Volgens de krant zagen critici in de proefsessie ‘het zoveelste bewijs voor een complottheorie die wereldwijd steeds meer aan populariteit wint en geregeld gepaard gaat met wilde beschuldigingen en intimidatie’, namelijk dat de elite wil dat we geen vlees, maar insecten eten.

  In de complothoek geduwd

  Dus als je tegen je zin insecten in de maag gesplitst krijgt en je spreekt je daarover uit op internet, dan ben je een complotkanaalcommentator, radicaal-rechts en bij tijd en wijlen intimiderend. Check.

  Zelfs Romy Quint van Vrouwen voor Vrijheid en Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force worden in het artikel van de Volkskrant in de complothoek geduwd.

  De maker van de wormenburger die de koning heeft geproefd werd er op Facebook meerdere keren van beschuldigd banden te hebben met het WEF. Volgens hem is er geen sprake van een complot rond het eten van insecten. “Anders zou het WEF het me wel wat makkelijker mogen maken,” zei hij. Gelukkig maar. Kunnen we weer rustig slapen.

  Dus niet zeuren, ogen dicht en gewoon doorkauwen, meelworm-wappie.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl


  2 reacties :

  Max Q zei

  Geef alle WEFfers meelwormen als galgenmaal alvorens ze op te hangen......

  Anoniem zei

  Dat de media steeds absurdere artikelen plaatsen blijkt wel uit dit artikel van de Volkskrant. Waarschijnlijk worden deze pulp artikelen geschreven in opdracht van hun Belgische broodheer die een erkend Globalist is en net zo gek als Willem en Maxima. De vraag is hoe het mogelijk kan zijn dat een koning van Nederland en zijn gemalin en betaald worden door de Nederlanders, als Globalist de bevelen van Klaus Swab kunnen opvolgen. Het zou zo maar kunnen dat dat stel verraders van Nederland en de cultuur is. Het zit wel in de familie met Bernard als oud SS'er

  Een reactie posten