Vertrokken VVD'er uit stevige kritiek op VVD-top: 'Kiezer heeft aangegeven wat hij wil'

Datum:
 • dinsdag 2 januari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Zohair El Yassini zat de afgelopen jaren in de Tweede Kamer namens de VVD.


  Redactie 2-1-2024


  Bij WNL blikt hij terug op de VVD van de afgelopen verkiezingen en weken. Volgens hem laat de huidige VVD-top de kiezer in de steek door niet te luisteren naar hun wens. 

  El Yassini stelt dat het heel opmerkelijk was om te horen dat VVD-leider Dilan Yesilgöz op de verkiezingsuitslagenavond stelde dat haar partij niet goed naar de kiezer had geluisterd en vervolgens opnieuw niet naar de achterban luisterde. Volgens El Yassini was het een rare zet van de VVD-top om direct openlijk te stellen dat de VVD niet in een kabinet met de PVV zou gaan zitten.

  "De kiezer, die 24 zetels aan de VVD heeft gegeven, denkt: ik heb toch aangegeven wat ik wil? Waarom wordt daar niets mee gedaan? De conclusie was: we hebben niet goed geluisterd, en daarom gaan we weer niet luisteren."

  Volgens het oud-Kamerlid was de VVD-top te resoluut met deze houding. "Het was misschien beter geweest als ze hadden gezegd: we hebben een klap gekregen, ons past bescheidenheid. We gaan het gesprek aan en dan zien we het wel. Dan nog heb je verschillende kampen binnen de VVD. De één wil wel, de ander is tegen, weer een ander wil bepaalde voorwaarden. Maar dan houd je het in het midden. Door de stappen vooruit te zetten, is kwaad bloed gezet bij een deel van de kiezers."


  NieuwRechts
  2 reacties :

  Anoniem zei

  De vvd kiezer is dom geweest, een deel is afgehaakt en kiest eieren voor zijn stem. Nadat rutte keer op keer schijt heeft aan alles en iedereen, dus ook de achterban ,het verkiezingsprogramma en daarmee doof stom en blind voor de stemmers. Doei ik had de vvd allang bij het grofvuil gezet.
  Maar de elitaire vvd stemmer stoot meerdere keren de voet tegen de zelfde steen ,iets dat zelf een ezel niet doet, 0,0 zelfreflectie noemen we dat ,zonder kritisch te zijn begaan ze de zelfde fout keer op keer , ja dat heb je met mensen die niet willen luisteren. Duidelijk zo !

  Anoniem zei

  De huidige VVD kan beter fuseren met D'66, het is van hetzelfde laken een pak. Beide partijen zijn nu een verlengstuk van het WEF, precies zoals PvdA/GL, alleen begrijpt een (groot) deel van de VVD kiezers dat nog niet.

  Een reactie posten